0% Grăsime

0% Grăsime

Tot văd iaurturi, lapte sau brânză cu un procent infim de grăsime – ceva neglijabil, zero virgulă ceva – și nu pot să nu mă întreb: oare cum crede cineva că e făcut un astfel de produs?

Aici nu vorbim despre gust, care e destul de asemănător cu cel al unui carton spălat în baie de ulei de motor ci de procedeul de fabricare. Adică îi scoatem grăsimea și rămâne… ce? Cam toate lactatele se fac prin coagularea laptelui. A grăsimii din lapte, ca sa fim mai exacți.

9 Comentarii

Malin a scris

Mpai au loc niste procedee chimice, la fel ca si in cazul laptelui fara lactoza pentru cei cu „intoleranta”.
Si treaba asta cu grasimea e nimic comparativ cu ceea ce mananca „sanatos” veganii. Acea branza cu gust de branza care nu-i branza, carnatul cu gust de carnat care n-are pic de carne etc.

StefanZ a scris

@Ionuț Staicu: Divagam un pic, eu doar am zis ca as da o mana de ajutor selectiei naturale in legatura cu veganii. Nu sunt in masura sa-mi dau cu parerea, da’ partea cu rolul carnii in evolutia umanitatii & shit pare destul de stright-forward. Plus ca sa fim seriosi, orice om care „se agata” cu TOATA increderea de o cultura de genul asta (aici intra vegan, raw-vegan, religii & stuff) mi se par un pic idioti. Si in fond.. suntem peste 7 miliarde, cam multi zic eu. (troll si nu prea)

Malin a scris

Eu n-am nimic cu veganii, doar ca ei se bat cu pumnul in piept ca mananca sanatos, cand ca sa faci gust de carne sau branza din iarba presupune niste alterari si combinatii chimice mult mai nocive decat cele mai nocive ingrediente din ceea ce mananc eu zi de zi. Si gandind logic cred cu tarie ca un pahar de cola e mai sanatos decat un pranz vegan.
Dincolo de asta le-am spus multora cu astfel de inclinatii sau care nu mai aveau loc pe trotuar pentru ca ei mananca bio, eco si alte alea ca moartea reprezinta o certitudine a carei probabilitate si iminenta e determinata doar de o serie de circumstante si insiruiri de evenimente. Astfel unul care mananca doar bio, eco etc. poate sa moara calcat de-o masina pe la 30 de ani desi e sanatos tun, in timp ce altul ce mananca numai junk food, e supra-ponderal si mai are si diabet pe deasupra poate sa duca lejer 60 de ani pe picioare.
E in primul rand ipocrit sa consideri ca un stil de viata sau altul o sa te faca nemuritor sau in cel mai fericit caz sa traiesti mai mult decat celalalt pentru ca n-ai niciodata certitudinea clipei care va urma.

Ionuț Staicu a scris

@Malin: faci aceeași greșeală făcută și de unii fumători. Toți pleacă de la premisa – corectă, de altfel – că nu vei trăi veșnic și că oricum vei muri.

Problema este următoarea: preferi să mori sănătos sau în timp ce îți scuipi plămânii? Preferi să mori sănătos sau cu o pungă după tine în care îți faci nevoile pentru că sistemul tău digestiv/ e aproape de colaps? Preferi să mori sănătos sau în urma unui atac cerebral care te lasă (semi)paralizat și (semi)lucid?

Pentru că am văzut oameni în ambele situații și cu mâna pe inimă îți spun că prefer să mor sănătos, indiferent că-i la 35, 55 sau 105 :) (cu toate astea cu greu aș putea spune că am un stil de viață sănătos, indiferent că-i dietă sau exerciții fizice)

Cât despre prânzul vegan… ei bine, fiecare e liber să mănânce tot ce dorește. Deși – probabil – intenția a fost una bună, aceea de a reduce proteina animală din dietă, s-a ajuns (la fel ca orice idee generată de mintea umană) la extremism.

Uitându-mă pe meniuri vegane n-aș putea spune că e ceva nociv acolo (deci comparația cu coke cred că e un pic forțată). Poate doar modul în care se prepară tofu. În schimb, mi se pare nocivă (deși nu știu dacă nociv ar fi termenul potrivit, deoarece cred că-ie prea dur) lipsa proteinei animale. La o adică, creierul uman a avut o evoluție puternică după ce a descoperit carnea gătită…

Malin a scris

@Ionuț Staicu: Poti sa mori sanatos doar in caz de accident si nici acolo nu-i garantat ca n-o sa te chinui intr-un fel sau altul. Sau in cazul in care cineva decide sa te omoare, in rest cand mori o sa mori pentru ca ceva a cedat si poate sa cedeze indiferent de ceea ce mananci sau bei pentru ca n-am fost facuti sa fim eterni.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter