Tutoriale… invers

Tutoriale… invers

De-a lungul timpului am scris și am urmat tot felul de tutoriale. Probabil nu mi-a ieșit întotdeauna, dar în tutorialele scrise de mine am încercat tot timpul să evit lucrurile care mă enervau în tutorialele altora: prea multe/puține detalii. De cele mai multe ori, se merge pe principiu monkey see, monkey do, fără să se explice mai nimic.

Ei bine, cum înjuram eu un tutorial despre ReactJS, m-am gândit la o chestie: cum ar fi niște tutoriale… invers? Cum adică invers? Păi… un fel de feedback la un tutorial. Adică e urmat de cineva fără experiență în acel domeniu, iar acel cineva scrie ulterior ce (nu) a înțeles.

De ce? Foarte simplu! Atunci când știi ceva și vrei să înveți pe cineva, omiți o mulțime de detalii neimportante, dar care, atunci când ești la început, par vitale. (am scris aici despre cum am început eu cu version control).

Ce zici? Sună interesant?

Da, iamntz.com este cam abandonat. Planul este să unesc cele două bloguri, dar este un pic mai complicat decât pare din cauza unor plugin-uri și a set-up-ului curent.

3 Comentarii

Malin a scris

E buna ideea asta, dar cred ca cea mai utila platforma de aplicare a ei ar trebui sa aduca a StackOverflow pentru ca or sa fie mai multi cei care n-au inteles si sigur or sa existe oameni care n-au inteles aspecte diferite fata de altii si mai ales pentru ca e nevoie ca fiecare dintre cei care a inteles sa incerce sa ajute.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter