Vine vara…

Iar căldura face tot mai multe victime. Azi, de exemplu, pentru vreo două ore am fost privat de curent electric. UPS a făcut el față, dar după vreo 30 minute deja începuse să mă enerveze piuitul care deja devenise haotic. Așadar shut down și m-am întins puțin în pat spre a contempla situația. Singurele motive care mi-au venit în cap au fost următoarele:

Tăiere accidentală a cablurilor.

Deoarece atunci când am venit acasă am văzut unii prin cartier cum tăiau crengi, m-am gândit că e posibil să fi tăiat și un cablu în formă de rămurică. Dar nu știu sigur dacă sunt sau nu îngropate cablurile. Deci… :|

Consum prea mare de curent electric

De chestia asta mi-e cel mai frică. Pentru că vara abia a început iar aparatele de aer condiționat se vând în draci. Instalația probabil nu mai face față

Se ard siguranțele fuzibile

Iar inteligenții pun sârme. Multe sârme. Cât mai multe sârme. Sârme cât mai groase. Pentru că atunci când o siguranță se arde, clar era ea de proastă calitate. Inadmisibil să fie vreo problemă prin instalația făcută de diverși gigei după câteva sticle de Săniuța băute.

Oricare ar fi motivul, curentul a mai picat de două ori în timp ce scriam postul ăsta și dacă se întâmplă din cauza ultimelor două, voi avea parte de o vară palpitantă rău. Aș putea spune chiar enervant de palpitantă. Cred că voi pleca în concediu pentru următoarele 2-3 luni :D

11 Comentarii

serban a scris

Fara indoiala, consumul de energie electrica a sarit in aer datorita aparatelor de aer conditionat; cele mai cuminti au minim 900W, majoritatea insa sar de 1000W. Asta inseamna puterea unui aspirator. Sa ne gandim ca fiecare dintre noi tinem un aspirator in priza toata ziua, oare cum o fi??

Cel mai simplu mijloc de a rezista ramane verdeata. E simplu, frunza nu se incinge, spre deosebire de panza unei umbrele sau a unei copertine. Solutia se aplica si in cazul unui apartament de bloc, un „umbrar” creat din plante agatatoare poate sa scada temperatura din locuinta cu 5 grade.

serban a scris

solutia lui @kappacelu e partiala: ia-ti generator, sau daca vrei sa fii in ton cu expeditiile, viziteaza ctsolar.com si o sa fii uimit de preturile (miiiici) ale unor echipamente care alimenteaza din soare scule precum laptoape, camere, statii si altele ;)

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter