Oare beau prea multă cafea?

Oare beau prea multă cafea?

Nu-mi aduc aminte de ultima zi în care am băut mai puțin de trei cafele. De obicei consum în jur de șase cafele/zi, câte una la vreo două ore și încep să cred că este prea mult. Doar că…

Tensiunea mi-e normală (vreo 13… cu ceva, habar n-am), indiferent dacă îmi iau tensiunea când mă culc, când mă trezesc, înainte sau după ce beau o cafea.

Pun ~15g cafea pentru fiecare ceașcă de ~100ml (la aeropress sau, dacă am chef de o cafea mai mare, la french press (~300ml).

Nu am probleme cu somnul, ultima cafea o beau cu vreo oră înainte de a mă băga în pat. Nu am probleme digestive (dar încerc să mănânc oarecum sănătos). Nu am probleme musculare sau osoase (dar încerc să fac zilnic puțină mișcare). Nu tremur, nu mă bâlbâi (adică nu mai mult decât mă bâlbâiam înainte de a consuma atâta cafea), nu nimic.

Dar să vezi fază! Asta se întâmplă de când beau cafea proaspătă. Când consumam cafea ambalată (orice marcă), aveam probleme cu somnul, aveam o senzație ciudată pe gât, nu mă puteam concentra. Iar toate astea se întâmplau când consumam două cafele/zi!

Morala: nu dați banii pe prostii, luați cafea bună.

De ce scriu asta? Pentru că, pe lângă Haute Cup și Coffe Shop (despre care am scris aici), am mai aflat de Narcispoetica și de Noi. Ambii aduc cafea de la Florescu. Cafea bună.

Btw, am cumpărat Confesiunile unui cafegiu acum vreo doi-trei ani și nici nu am deschis-o vreodată :D Poate că într-o bună zi…..

2 Comentarii

Ionuț Staicu a scris

@Adrian: asta e ca în bancul cu ăla care încerca să se lase de fumat și zicea că nu poate. Un prieten îl întreabă: ai încercat cu bomboane? Da, dar sunt foarte dificil de aprins.

Cacao o pot bea doar cu lapte. Problema e că am am un creier și un stomac care nu prea pică de acord. Îmi place gustul, dar am o semi (?) intoleranță la lactoză, în sensul că simt un disconfort pentru câteva ore după aceea. :D

O alternativă OK..ish mi s-a părut cicoarea. Seamănă la gust/miros cu cafeaua instant, dar nu aș putea bea pentru două zile la rând așa ceva…

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter