Nu e nici o conspirație!

Nu e nici o conspirație!

Laptopul de serviciu are o problemă: încărcătorul nu este recunoscut. După câteva minute de căutări, am ajuns la concluzia că este foarte probabil să fie încărcătorul bușit. De fapt nu încărcătorul per se ci un integrat ce îi comunică laptopului că încărcătorul e OK.

Acum, faza e în felul următor: am găsit o grămadă de oameni care se plâng de fix aceeași problemă. Unii au reușit să păcălească sistemul, alții s-au resemnat și au cumpărat altă cărămidă (serios, chiar e cât o cărămidă!) și, evident, alții au jurat (pe roșu, chiar!) că nu vor mai cumpăra în viața lor un produs Dell.

Dar, pe de altă parte, fix aceeași problemă a fost și la Apple (de fapt, a fost singura problemă cu Mac-ul în ~7 ani): după o vreme, încărcătorul nu mai comunica eficient cu laptopul.

Având această problemă este imposibil să nu crezi – măcar pentru o clipă – că toată treaba asta nu este un soi de planned obsolescence. Pentru că na, o fi coincidență la câțiva, dar… este un număr ridicol de mare de utilizatori.

Chiar mai crezi în coincidențe?

4 Comentarii

Ionuț Staicu a scris

@Grey Panther: Într-o oarecare măsură e de înțeles; prețul imprimantelor este destul de jos, urmând a se recupera din cartușe :)

În plus, cartușele sunt consumabile. Pleci cu ideea asta din momentul în care cumperi imprimanta și nu ar trebui să fie o surpriză.

Problema este însă cu cartușele care spun că sunt goale când mai au 25% toner/cerneală în ele :) e.g..

Malin a scris

Am avut o perioada in care am lucrat pe service IT si pot spune ca nu e nicio coincidenta. Incarcatoarele si bateria pica primele si au si cea mai mica perioada de garantie. Am vazut cazuri unde pe incarcator + baterie se dadea 6 luni in timp ce pe laptop se dadea si 2 ani. Si existau anumite marci de laptopuri unde incarcatorul devenise consumabil. Nu cadeau toate in a 7-a luna, dar picau mai devreme de doi ani ca sa ne raportam la perioada pe care o avea laptopul.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter