Faci dulceață? Uite niște idei

Faci dulceață? Uite niște idei ©

Dacă tot e sezonul, facem dulceață ca nebunii. Am făcut de căpșuni, de vișine, de cireșe, de piersici, de caise, de nectarine.

Dacă te uiți pe net după o rețetă de dulceață, o să observi aceleași proporții peste tot: zahăr/fructe în raport de 1:1. Ce nu se menționează nicăieri este că, în proporția asta se va simți doar mirosul de fruct; gustul este pierdut în imensitatea de zahăr!

Prin urmare, vreau să îți dau niște idei:

  • Încearcă să ai un raport zahăr fruct de 1:2 (sau chiar mai mare). Adică la un kilogram de zahăr, pui minimum două de fructe. Fructele sunt oricum dulci, limba ta va fi fericită iar pancreasul îți va mulțumi :)
  • Adaugă arome! Ghimbir (proaspăt; ori tăiat cubulețe ori răzuit), anason stelat, scorțișoară, cuișoare, cardamon. Nu exagera cu ele, nu vrei să acoperi gustul fructelor! Noi am pus două steluțe de anason la vreo 4kg de căpșuni și un centimetru de ghiumbir la vreo 3 de piersică. Anasonul nu s-a simțit deloc; ghimbirul da.
  • Nu adăuga conservanți, gelifianți sau alte mizerii. Zahărul e suficient de toxic.
  • Pentru sterilizare, fă următoarea chestie: speli bine borcanele, după care le bagi la cuptor. Noi avem cuptor electric și le băgăm la 100° în momentul în care punem și dulceața pe foc. Tu le poți pune la cuptor la foc mic. Ideea e ca borcanele să fie „coapte” bine în momentul în care pui dulceața. PS: făcând așa nu mai există riscul de a se sparge ;)
  • După ce le pui în borcane, le pui rapid capacele, le întorci cu fundul în sus, le lași la răcit, după care le transferi pe balcon, în așteptarea devorării :D

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter