Aventuri în Absurdistan

Aventuri în Absurdistan ©

Andrei se plânge de experiențele lui cu aparatul de stat.

Înseamnă că nu are două nume. Despărțite prin cratimă. Pentru că acolo ridicolul dus la un alt nivel!

Eu sunt trecut în buletin ca Ionuț-Bogdan, aveam de depus o declarație la Anaf, iar la nume am trecut Ionuț Bogdan. Fără cratimă. După mai bine de o oră de stat la coadă, duduia îmi zice: „nu se poate, că în buletin sunteți trecut CU, pe declarație FĂRĂ”. Pur și simplu nu voia/nu o ducea mintea că sunt aceeași persoană sau că ar putea, pur și simplu, să facă ea o liniuță. Se blocase pe „nu e bine” și se uita nerăbdătoare în spatele meu, gata să strige  „următoooooorul”.

Alte avantaje de a avea două nume: s-a întâmplat de câteva ori să-mi vină colete doar pe numele „Staicu Ionuț” și să mă cert cu tovarășele de la Poștă, că dacă nu-s aceeași persoană?! Dacă mai e un ALT Staicu Ionuț care stă la aceeași adresă dar care nu mă cunoaște?! De fiecare dată s-a rezolvat punându-mă… să-mi dau cuvântul că nu iau coletul altcuiva.

Merită o mențiune și RDS-ul, care mă are în baza de date cu o ALTĂ adresă decât cea din buletin. Mă rog, alt număr al străzii. Și nu pot face nimic să schimb asta, pentru că așa au ei baza de date, prin urmare trebuie să mă mulțumesc cu domiciliul mai la deal. Desigur, atunci când sun la RDS și le spun adresa, au grijă să-mi atragă atenția că eu greșesc.

O altă mențiune o merită tot Poșta. A primit nevasta un colet mai demult și mă duc eu să-l ridic. Duamna de acolo cu cea mai inocentă față, mă întreabă: domnul Despina Staicu?

Un Comentariu

iuliancalin a scris

…pai da ca daca pui accentul altfel pe Despina de poste pronunta și la genul masculin. Mai greu într-adevăr dar se poate.
Și eu un Germania cu numele iulian, ei pun Julian, pentru ca i de la noi e j la ei. Și dacă scriu Iulian de multe ori ei scriu Lilian. Noroc ca numele de familie nu e nemțesc și posta tot vine.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter