Cărți citite: Întoarcerea acasă

Cărți citite: Întoarcerea acasă ©

Inițial voiam să scriu doar despre Amintirea Pământului, dar de când am început draft-ul acestui post până în momentul în care m-am decis să-l public am citti aproape toată seria.

Dacă în primul volum acțiunea e simpluță, nu sunt intrigi complicate, în următoarele volume apar planuri, răzbunări, crime, intrigi, chiar dacă majoritatea sunt destul de previzibile.

Amintirea Pamantului

  • Amintirea pămantului spune povestea celor care au părăsit Pământul distrus de războaie și s-a stabilit pe planeta Harmony. Pentru a nu repeta erorile ce au dus la distrugerea civilizației terestre, computerul principal de pe orbită planetei a fost programat ca gardian al acestei lumi. Misiunea sa este să apere specia umană de singurul dușman care ar putea-o distruge: omenirea însăși.

  • Evaluare:
  • Year: 1992
  • Progress: Read
  • ISBN: 978-606-92091-2-7
  • Autor: ORSON SCOTT CARD
  • Gen: SF
  • Editură: Nemira
  • Format: eBook

Peste tot am găsit că această carte ar fi inspirată din Cartea lui Mormon, prezentând multe idei de acolo. Așa o fi, momentan nu am citit-o, dar am în plan (poate după ce termin Coranul?).

Ce se întâmplă în poveste? Omenirea, după ce a reușit să distrugă planeta, a trimis câțiva oameni pe o planetă îndepărtată. I-a modificat genetic, astfel încât să poată le poată fi controlate unele idei de un calculator (numit Sufletul Suprem) și i-a lăsat să se dezvolte mai mult sau mai puțin liberi, limitându-le capacitatea intelectuală în momentul în care erau aproape de a dezvolta unelte cu aplicații militare (e.g. căruțe). Cu toate astea, aveau acces la calculatoare, cunoștințe de genetică șamd.

După câteva zeci de milioane de ani, calculatorul simte că e pe moarte, prin urmare trece la treabă: influențează și adună o gașcă de oameni în încercarea de a-i trimite înapoi pe Terra.

Pe alocuri, mi s-a părut acțiunea asemănătoare cu filmul Wall-E (civilizația trimisă la plimbare după ce au stricat planeta), respectiv câteva părți din Biblie (e.g. viziuni, rătăcirea prin deșert).

2 Comentarii

Dan a scris

Daca reusesti sa o termini… imi zici si mie cine castiga :P

Este singura serie din viata mea pe care nu am reusit sa o termin, eu care in general cand pun mana pe carte nu ma opresc pana nu citesc toate sequels/prequels/side stories scrise vreodata pe tema aia (think Brian & Kevin’s Dune add-ins)

Si mie mi s-a parut ca seria porneste interesant, nu neaparat facinant ci cu potential dar… prea o da in mormonism.

Si cand schimba macazul catre ingeri/sobolani… devine cu totul al roman.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter