De ce există câte 50 varietăți ale aceluiași produs?

De ce există câte 50 varietăți ale aceluiași produs? ©

Pe mine m-a enervat mereu faptul că, atunci când vreau să cumpăr un produs, am de ales între o mulțime de varietăți. Indiferent că vorbim despre cele 15 feluri de spumă de ras Gilette sau 50 feluri de aparate de ras, de fiecare dată când trebuie să te re-aprovizionezi, pierzi timp în fața raftului încercând să decizi ce produs să alegi: să încerci ceva nou? Să mergi tot pe același produs? Greu!

Din filmul de mai sus eu am aflat din ce cauză se întâmplă asta: pentru că e greu să faci o medie și să stabilești care e produsul preferat de consumatori. În schimb, dacă împarți consumatorii în câteva grupuri, lucrurile sunt ceva mai simple.

Sunt curios dacă și la hardware este aceeași problemă sau există un alt motiv pentru care există zeci de variante ale unui singur model…

Un Comentariu

Gigel Anonimu' a scris

La hardware (poate si la celelalte tipuri de produse) cred ca exista varietate doar pentru a ne oferi noua iluzia de a alege ceea ce ne face sa ne simtim ca si cum detinem puterea sau o chestie psihologica de genul. Si nu e nici atat de greu (banuiesc) sa scoti X varietati ale aceluiasi model daca deja ai tot Assembly Line-ul mulat pe niste specificatii.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter