O chestie aproape amuzantă

O chestie aproape amuzantă ©

Citește mai jos o chestie interesantă care a apărut în presă sumar. Chestie care ar fi amuzantă într-un film, dar cam tragică în viața reală.

Chestia:

Luni, 22 august 2016, a avut loc o misiune de SALVARE extrem de dificila in masivul Piatra Craiului pentru recuperarea unei persoane grav accidentate dupa o cadere de cca 30 de metri în aria Caldarea Ocolita, pe Braul de Mijloc, intr-o o zona greu accesibila. Salvamontistii au constatat ca victima avea fracturi de femur si de antebrat si traumatism cranio-cerebral si au solicitat un elicopter COBREX – compania PRIVATA avand baza de operare la cateva minute distanta de locul in care era necesara interventia.

Accesul elicopterului privat a fost REFUZAT si OPRIT de autoritatile statului, care au impus in schimb inverventia cu un elicopter SMURD, aflat la momentul respectiv TOCMAI la Targu Mures – si a carui deplasare a costat victima timp pretios.

Elicopterul SMURD NU a reusit sa efectueze misiunea de salvare, motiv pentru care rudele victimei, dupa ore intregi de asteptare in care starea victimei se agrava, au insistat pentru interventia COBREX, care a incheiat cu succes acest zbor extrem de dificil, fara a pune in pericol nicio clipa viata victimei, care a fost predata in cele din urma de COBREX catre SMURD si transportata la spital.

Pentru a elimina speculatiile, adaugam ca elicopterul COBREX NU este mai mic decat cel SMURD: este cu aproximativ o tona mai greu si cu un diametru al rotorului cu 2m mai mare.

Ca “rasplata” pentru salvarea persoanei a carei viata era pusa in pericol prin pasivitatea SMURD, la cererea domnului Secretar de Stat RAED ARAFAT, interventia SALVAMONT si Cobrex este, in prezent, achetata.

De aici.

În cazul în care ai uitat, SMURD sunt cei care au piloți meseriași.

Mișto, nu?

2 Comentarii

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter