Ceva aproape obscen: cum se face o chitară

Ceva aproape obscen: cum se face o chitară ©

Prima dată când am văzut un lutier la lucru a fost demuuuult, la televizor; cred că aveam vreo zece ani. Era ceva pe TVR, când arăta pe cineva cum construia o vioară. Posibil să fi fost Teleenciclopedia, dar nu sunt foarte sigur. Tot atunci am aflat că cei ce construiesc instrumente muzicale cu corzi se numesc lutieri.

Mi s-a părut fascinant și așa a rămas de-a lungul timpului, până la punctul în care simt furnicături pe tot corpul când văd pe cineva la lucru. Bine, poate și pentru că se vede pasiunea cu care lucrează cineva.

De exemplu, nenea ăsta de mai jos lucrează cu atâta migală încât pare aproape ireal cum,  în câteva săptămâni, ajunge de la câteva bucăți de lemn la o adevărată operă de artă.

Uită-te la minutul 5:40. Omu’ arată o încântare aproape copilărească pentru cum sună o bucată de lemn. Când a fost ultima dată când ai fost atât de entuziasmat de munca ta?

În cazul în care te întrebi, cea mai ieftină chitară costă doar 10.000$.

2 Comentarii

Sarius a scris

Tocmai ce ți-am făcut ditamai statistica în GA, am intrat să văd ce e noi p’aci și am ajuns să-mi beau cafeaua uitându-mă la clip.

Deodată parcă nu-mi mai vine să mă uit la How It’s Made aia de la Discovery. Nu de alta da’ cred că au avut un clip și despre cum se fabrică o chitară și am văzut în maxim cinci minute drumul de la lemn inert la muzică. Fix-pix pe lângă ceea ce tocmai am urmărit. Mulțam, vecine.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter