A picat curentul

A picat curentul ©

Săptămâna trecută a picat ING-ul și am putut observa un pic cât de fragil poate fi sistemul pe care ne bazăm fără să îl punem la îndoială prea mult.

Cu toate astea, se poate și mai rău.

A fost de dimineață un început de furtună; vreo o oră de tunete, fulgere și ploaie torențială. După care s-a întâmplat evidentul: a picat curentul. Din fericire, UPS-ul a ajutat la eliminarea eventualelor pagube.

Nu am avut curent electric timp de vreo două ore (timp în care am citit) și m-a făcut să mă întreb: cum te-ai descurca dacă ar fi picat timp de câteva zile? Săptămâni?

Și aici nu vorbesc (doar) de accesarea banilor din bănci, ci cam de orice se întâmplă în viața noastră. Cum ți-ai putea face meseria? Cum ar funcționa sistemul medical? Cum am comunica? Cum am călători? Ne întoarcem în evul mediu și călătorim cu diligența?

6 Comentarii

Malin a scris

Uite vezi, asta-i motivul pentru care avem energie verde. Un sistem eolian sau fotovoltaic poate sa mearga fara probleme. Pe la noi astfel de sisteme sunt destul de comune, mai ales pe camp unde sunt ferme care folosesc sistemele astea pentru autoconsum.
Iar sincer sa fiu daca intr-o buna zi o sa pice sistemul electric complet si sa dureze mai mult de 24 de ore restabilirea lui sau sa nu existe alternative viabile precum generatoarele… well cel mai probabil in cazul ala o sa fugi pentru propria viata si n-o sa mai dai doi bani pe faptul ca ai sau nu curent acasa.

Empire a scris

@Malin: Si energia verde tot pe stalpii aia daramati de furtuna circula.
@Ntz: Concluzia din problema ing-ului si a enel-ului e ca trebuie sa ai seif cu cheie.

Eu am stat 3 zile fara curent iarna asta in Cumpana. Ciuciu caldura. Am incuiat casa si am fugit in oras la parinti. As pleca din nou fara regrete.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter