Cât valorează amintirile tale?

Cât valorează amintirile tale? ©

Primul lucru la care te gândești când auzi despre spargerea unei locuințe este „sunt asigurat, mă doare la bască”. Sau „poate să intre, și-așa nu are ce să ia”. Sau ceva între aceste două extreme. Doar că s-ar putea să nu fie chiar așa.

În primul rând, după ce te calcă hoții, vei trăi sub teroare. Indiferent de paguba materială, indiferent dacă ți-au furat scobitorile sau televizorul. Casa era locul unde te simțeai în siguranță, unde știai că poți lăsa toate problemele la ușă și să te ocupi de tine. Doar că nu mai e așa, te simți oarecum… violat. Ajută și faptul că atunci când îți intră în casă, hoții îți răscolesc toate dulapurile, covoarele, saltelele; tot ce se poate răscoli, va fi răscolit.

Citind la Cetin comentariile la articolul despre alarmă, am observat că se merge foarte mult pe asigurări. Da, majoritatea asigurărilor acoperă și aceste probleme, dar rămâne o altă problemă: amintirile. Am stabilit deja că foarte mulți oameni își păstrează amintirile pe un mediu digital, ușor perisabil și fără nici un fel de backup.

Asta înseamnă că își țin pozele pe laptop și, într-un caz fericit, pe un HDD extern. Problema știi care e? Că astea sunt portabile, deci ușor de furat cărat. Ce crezi că va înhăța un spărgător? Un televizor sau un laptop? Un frigider sau un HDD extern? :)

Ceea ce ne aduce la întrebarea din titlu: cât valorează amintirile tale? Pentru câți bani ai zice: da, nu mai am nevoie de nici o poză din ultimii zece ani? Pentru câți bani ai renunța la primele imagini cu copilul tău? Câți bani te-ar face să renunți la filmul cu primii pași ai copilului tău? Dar la singurele imagini cu părinții sau bunicii tăi când încă trăiau?

8 Comentarii

Ionuț Staicu a scris

@Alex Dumitru: spațiul este nelimitat doar pentru pozele de maximum 1000 sau 1200px.

Ceea ce nu ar fi un lucru foarte rău, dar adu-ți aminte că standardul imaginilor era la 640px acum zece ani. La cum crește densitatea ecranelor, s-ar putea ca, destul de curând, imaginile să se vadă într-un colț, de mici ce sunt.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter