Începe curățenia Parlamentului cu o semnătură!

Începe curățenia Parlamentului cu o semnătură!

La alegerile de anul ăsta te poți înscrie doar dacă ai nu știu câte sute de mii de semnături (1% din populația cu drept de vot). Prin urmare, USR-ul lui Nicușor Dan are nevoie de semnături. De ridicol de multe semnături. Asta ca să fim puțin în context.

Ce nu înțeleg eu este următorul lucru: știa că are nevoie de aceste semnături de la începutul anului. De ce a lăsat totul pe ultima lună?

Asta pe lângă faptul că nu știu nimic despre doctrina lor politică, despre intenții, despre nimic. Pentru că „un Parlament curat” nu este chiar cea mai clară direcție. Ok, curăță Parlamentul în primul an. În următorii trei ani ce vor face? Vor sta pe terasă, la cafea, cu țigara în colțul gurii zâmbind satisfăcuți „bă, noi am curățat aici, așteptăm să ni se termine programul să plecăm acasă”?

Voi semna pentru ei? Greu de spus. Mai am două săptamâni să mă decid, iar singurul motiv pentru care aș semna este… posibilitatea de a alege nu doar între PNL și PSD ci între PNL, PSD și USR.

6 Comentarii

Cristi a scris

Ionut, pleci de la premiza ca ai castiga majoritatea si formeaza guvernul, ceea ce este imposibil. Si-au asumat un program pe o cirfra realista si anume maxim 10%. Cand ai 10% din parlament, nu poti face legi sau un guvern, dar iti poti asuma transparenta actului de guvernare, iti poti asuma transparenta oamenilor care or sa intre in diferite comisii parlamentare, iti poti asuma transparenta tuturor voturilor, iti poti asuma sa fii oaia neagra a parlamentului dar in beneficiul cetateanului. Sa-ti asumi guvernul din postura USR nu ar fi cu nimic mai putin ca minciunile PSD si PNL.
Cat de partea cu trezitul tarziu ti-am mai spus; nu au vrut sa stranga semnaturi fara autorizatii din partea primariilor si primariile au facut tot posibilul sa le intarzie autorizatile.
Desi nu-i corect, dar lipsa semnaturi tale, sau a oricui altcuiva, insemna defapt acceptul tau pentru partidele actual parlamentare aka PSD, PNL, ALDE, PMP si mai insemna ca tu decizi invingatorul prin neprezenta.

Empire a scris

Iti dau eu un argument bun pentru care sa semnezi. Semnatura nu inseamna ca ii si votezi, ci doar ca le dai sansa sa participe si ei la alegeri. Ei sunt un partid tanar, s-au axat pana acum pe Bucuresti. Dupa alegerile locale, si-au dat seama ca au potential si s-au gandit sa faca un partid in toata regula, sa candideze in toata tara. Nu au avut timp sa faca prea multe pana acum, trebuiau mai intai sa inregistreze partidul, proces care nu dureaza prea putin in Romania. Au avut timp sa se gandeasca ce pot face, sa caute membri, sa caute fonduri samd. Mai sunt 2 luni pana la alegeri, mai au timp sa-si scrie doctrina, sa gandeasca ce masuri ar putea lua samd. Semneaza, stai geana 2 luni pana la alegeri si voteaza pe cine te-a convins. Eu am semnat, asta nu inseamna ca ii voi vota automat.

Marius a scris

Eu nu am semnat si nici nu o voi face. Sa va the colic si cum sta treaba: joia trecuta, intra o tanti peste noi in birou, si foarte agresiva ne cere semnaturile pentru baiatu asta, invocand aceleasi motive ca la comentariul 1.
Apoi cica iti mai trebuie si CNP pt asta.

Nu mersi.

Cristi a scris

@Marius: Mai nou, orice serviciu/produs la care ti se elibereaza factura, trebuie sa dai CNP-ul. Este lege de vreo 2-3 luni de zile. Iti zic in calitate de vanzator care trebuie sa ceara CNP-ul la toti clientii. Da, mai am clienti care-s reticenti la a da CNP-ul, dar si daca nu-l iau nu-s in parametri legali, asa ca ce-i de facut? Oricum nu pricep fobia de a nu-ti da CNP-ul. La banca iti face copie dupa buletin, la angajare la fel, la spital idem, la politie peste tot iti face copie dupa buletin, la asigurare copie dupa buletin, la scoala/gradinita la fel, pe la ANAF oriunde te-ai duce iti face copie dupa buletin…..etc. Aporoape ca nu mai exista institutie sa nu-ti faca copie dupa buletin. Si iti e frica sa il dai si Biroului Electoral?

Marius a scris

@Cristi: Ok, dar ce serviciu/produs imi presteaza/vinde cucoana? Nu s-a prezentat(verbal ca nu sunt Politia sa cer buletine) si nu avea la ea nici macar un ecuson. Avea 1 tabel si 1 pix. Pe Facebook am citit ca aceste strangeri agresive de semnaturi au avut loc in mai multe locuri.

Hai sa ne delimitam de simpatii sau antipatii politice. Sesizezi diferenta? Eu nu am nicio problema in a da CNP-ul, o fac aproape saptamanal, dar nu cuiva despre care nu stiu absolut nimic, doar pentru ca zice ca reprezinta un anumit partid si ca va fi bine.
In rest, fiecare sa faca ce doreste, atata timp cat se respecta legea.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter