Țăranii de oraș

Țăranii de oraș ©

Probabil știi genul: prima generație la bloc, prima generație cu apă caldă, care au simțit nevoia să păstreze o legătură cu originile, deci își ține o mică fermă de animale în casă. Mă rog, treaba lor ce au în casă.

Zilele trecute văd un țărănoi d’ăsta ce era plimbat de un câine ce se cacă în mijlocul drumului. Băi dar știi cum? Dacă luai un compas și măsurai, cred că era în centrul absolut al trotuarului!

Îl ajung din urmă, îmi cer scuze că îl deranjez de la scobitul în nas și îl întreb: „e normal să lași căcatul în mijlocul drumului?”

Bine, nu că m-aș fi așteptat la altceva, dar ziceai că-i o sticlă de bere: i-a sărit imediat capsa și s-a umplut de spumă la gură, începând să înjure, invocând scuza supremă: „păi da’ tu vezi câți câini vagabonzi sunt? Căcații ăia nu te dereanjează?”. I-am zis că „nu, doar tu”, dar nu cred că a prins-o…

Iar chestia asta mi se pare stupidă rău: înjuri sistemul, înjuri societatea, dar cel mai mărunt lucru ce l-ai putea schimba fără un efort considerabil… nu-l schimbi. Pentru că – logic – aștepți să se schimbe toți ceilalți înainte ca tu să faci ceva în această privință.

Eu zic să faci duș doar când ești sigur că absolut toți ceilalți șapte miliarde de oameni au făcut duș. Eu zic să nu mai dai în cap cuiva doar atunci când nu mai e nici un infractor în lume.

Eu zic să nu te reproduci până ce absolut toți oamenii nu au cel puțin un copil.

Ar fi mai bine.

Un Comentariu

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter