Mai există Internet Cafe-uri?

Mai există Internet Cafe-uri?

Mereu am crezut că un Internet Cafe este un loc unde te duci, poți să bei un suc, cafea, etc și, bonus, ai acces la un calculator de pe care poți accesa diverse site-uri. Da, chiar și când eram ciutan și făceam economii toată săptămâna pentru a avea bani pentru long-night-uri în weekend.

Din câte știu eu, în Constanța asta se întâmpla doar la… habar n-am cum se numea, era pe Ștefan cel Mare, vis-a-vis de Policlinica cu Plată. Cred că Planet?

Asta se întâmpla când o conexiune la internet acasă însemna dial-up (56kbs) și era rezonabil de accesibilă la preț. Sau vreo conexiune permanentă de vreo 500kbs de la RDS sau UPC la vreo 4-500 lei/lună prin cablul TV. Nu, nu HDMI ci coaxial.

Între timp, dispozitivele ce pot accesa internetul au devenit superaccesibile, prețul conexiunii a scăzut ajungând la o sumă modică (RDS îți dă conexiune gigabit la 30-40 lei/lună) iar internet cafe-urile au dispărut. Cel puțin în Constanța eu nu știu de existența vreunuia. Chiar dacă, oraș turistic fiind, ar trebui să aibă o oarecare utilitate (măcar pe timp de vară…).

Pe de altă parte, ce ai fi dispus să faci pe un calculator complet străin? Ai fi dispus să-ți tastezi numărul cardului? Eu nu. Ai fi dispus să verifici mail-ul? Eu nu. Ai fi dispus să intri pe facebook? Probabil că nu, dar oricum, aș intra degeaba

Pentru ce ai fi dispus să folosești un calculator străin? Să-ți înșeli nevasta? Să cumperi droguri sau arme de pe dark web? Să vinzi un rinichi?

8 Comentarii

Dragos a scris

In Timisoara mai sunt trei Internet Cafe-uri unde cel mai mult se fac evenimente cum ar fi viewing party-uri a diferitelor finale la diferite jocuri sau turnee de gaming. Unul dintre ele chiar a angajat antrenor de Pokemon Go caruia ii ofereau salar + bicicleta + alte beneficii.

Dragos a scris

@Ionuț Staicu:
Da, organizatiile (ESL in special) care se ocupa de asa ceva au inchiriat sali de cinema pentru viewing party-uri ( in Cluj anul trecut au inchiriat la Florin Piersic pentru vreo 5 ore o sala si a fost full pentru vizionarea finalei mondiale de League of Legends) , dar presupun ca incearca si salile de internet, care mai sunt, sa supravietuiasca.

Malin a scris

Pe aici sunt inca baruri ce au intr-un colt doua-trei calculatoare si sistem cu monede. Bagi o moneda de 1 euro si ai 30 de minute acces la net.
Dar pe specificul internet-cafe mai sunt cateva detinute de pakistanezi unde au 10 cabine telefonice si 10 calculatoare si unde poti sa stai sa bei o cafea in timp ce vorbesti cu neamurile din Burkina Faso.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter