Cum s-ar putea rezolva problema Poștei

Cum s-ar putea rezolva problema Poștei ©

Atât CEO-ul Poștei Române – Alexandru Petrescu – cât și secretara (cred) acestuia, reacționează foarte ciudat când sunt întrebați „coa’, ce ai de gând să faci cu clienții nemulțumiți?”. Nu cred că este cineva care este mulțumit de serviciile Poștei și care nu se simte… ei bine, poștit atunci când are de-a face cu această instituție.

Am primit mai demult o carte cu coperta îndoită. Coperți cartonate, să ne fie clar. Cred că jumătate din cărțile primite prin Poșta Română au cel puțin un colț îndoit.

Statul Român își trimite plicurile prin Poșta Română. Vine plicul la 10-11. Mă duc la oficiul poștal. Mi se spune că trebuie să vin după ora 5.

În fine, cum s-ar putea rezolva problemele? Păi la fel ca în cazul lui Tăriceanu: marele CEO habar n-are ce se întâmplă în compania lui. Ia să se ducă în ORICE oficiu poștal cu intenția de a trimite o scrisoare. Sau de a plăti o factură. Sau de a trimite un colet. Sau de a ridica un colet. Evident, incognito.

Presupunând că omu’ chiar vrea să-și facă treaba (și nu e pus acolo doar să toace bani), tu știi cum s-ar rezolva problemele? Tu știi cum s-ar reforma chestiile? Pfuai…

4 Comentarii

Bilen a scris

Ce spui tu acolo e user testing. Asa ma gandeam si eu, cum faci turismul mai performant in tara noastra? Pui niste researcheri sa stea cu un turist strain cateva zile. Sa nu il influenteze cu nimic, doar sa observe toate problemele de care se loveste din momentul din care pune piciorul pe pamant romanesc. De la aeroport faptul ca te ia gaia sa iti dai seama care este autobuzul care duce spre centru de la aeroport, pana la faptul ca nu ai nici cea mai vaga idee cum se cumpara bilet pentru ca nu e nicio informatie in engleza si asa mai departe.

Dupa ce stai cu maxim 10 turisti o sa ai o lista de cel putin 10 pagini cu probleme. Le rezolvi pe alea, le faci experienta placuta urmatorilor turisti care vor recomanda mai departe, vor da review-uri pozitive online, poate vor scrie pe bloguri.

La fel si cu posta, nu zic sa trimita CEO-ul o scrisoare ca poate e ocupat, dar sa trimita niste oameni sa vada ce se intampla in practica.

Toate insitutiile guvernamentale ar fi mult mai eficiente daca ar avea abordarea asta. Chiar si guvernul Ciolos care mi se pare mai destupat la minte, cu programul GovITHub, unde m-am inscris voluntar dar nu m-a contactat nimeni pana acum. Primesc insa newsletter si imi zic ca au facut un hackaton in care au pus in practica ideile voluntarilor. Dupa aia mai primesc un newsletter in care imi zic ca insitutiile din guvern au vazut potentialul acestui program si toate vor ca aplicatiile lor sa fie imbunatatite. Ok zic. Dar pe omul ala de rand l-a intrebat cineva? Ba Mitica, cam ce aplicatie ai vrea sa iti facem viata mai usoara? Toata munca lor se bazeaza pe presupuneri, ei presupun ca noi contribuabilii vrem aia vrem ailalta. Ba da ne intreaba cineva? E asa de greu?

Ionuț Staicu a scris

@Bilen:

nu zic sa trimita CEO-ul o scrisoare ca poate e ocupat, dar sa trimita niste oameni sa vada ce se intampla in practica.

Nu, partea cu experiența PERSONALĂ este vitală. Dacă trimiți subalterni, ăia vor raporta că totul e în regulă; altfel ar fi trași la răspundere :D

Malin a scris

Nu stiu cum mai e acuma, insa in urma cu vreo 10 ani am avut o perioada in care am vandut si cumparat masiv pe net si foloseam exclusiv posta romana. Nu am avut surprize la pachetele pe care le-am cumparat, iar dintre clienti nu s-a plans niciunul.
In ultimii ani am primit o serie de pachete trimise din Romania prin posta si n-am avut niciodata surprize neplacute.
Asa ca presupun ca angajatii care fac lucru de mantuiala trag Posta in jos, nu CEO-ul si nici secretara, deci problema e mai degraba la departamentul care ar trebui sa evalueze calitatea angajatilor din teritoriu (daca exista asa ceva).

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter