S-a închis Dioda, s-a deschis Vitacom!

S-a închis Dioda, s-a deschis Vitacom!

Prin 1994-1995, dacă aveai ca hobby electronica, cele mai sigure locuri de unde puteai face rost de piese erau televizoarele și radiourile vechi. Singurul magazin din Constanța ce vindea componente electronice – Dioda – era un loc unde găseai rareori ce aveai nevoie.

Plus că patronul/vânzătorul era de o aroganță supremă de mă făcea să intru în pământ de rușine că nu știam că IPRS Băneasa se închisese sau că nu se mai găseau tranzistoare cu germaniu.

În fine, magazinul s-a tot schimbat, ajungând ca prin 2002-2003 (când încă mai ajungeam pe acolo) să vândă telecomenzi, cabluri, mufe și boxe. Ah, și LED-uri. Toate la suprapreț, ajungând să coste de 10-20 ori mai mult decât ce găseam online.

În toamnă însă, magazinul s-a închis. Am crezut doar că-i o simplă renovare, dar… nu chiar: a dispărut Dioda și a apărut Vitacom.

Am zis mai sus că la Dioda prețurile erau de 10-20 mai mari decât ce găseam online? Ei bine, vitacom.ro era unul din site-urile unde găseam chestii. A fost unul din puținele magazine din România ce vindeau hârtie press’n peel, hârtie cu care puteam face rapid circuite (alternativa era să desenez manual fiecare traseu cu… ojă).

În fine, microbul electronicii m-a cam părăsit, nu mă mai pasionează foarte mult subiectul, nu cred că voi ajunge pe la magazin prea curând. Nu știu în ziua de azi cum stau cu prețurile sau cu stocurile, dar în urmă cu zece ani stăteau foarte bine. Sper că au preluat doar spațiul de la vechiul patron, nu și prețurile sau abordarea clienților.

Așa arată înăuntru:

14796219_1126965617338805_1249366780_o

3 Comentarii

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter