Noutăți de la Microsoft și de la Apple

Noutăți de la Microsoft și de la Apple

Microsoft a lansat Surface Studio, un PC All in One destul de potent, cu touchscreen de 27 inch. Sistemul de reglare pe verticală pare util, transformând tot sistemul într-un competitor serios pentru Wacom Cintiq – mai ales dacă creionul ăla al lor are suficiente niveluri de presiune (Cintiq are 2048 niveluri).

Pe lângă asta, au mai lansat o chestie drăguță numită surface dial, ce este… habar n-am cum aș putea să-l descriu: un fel de buton de scroll? În fine, este ceva ce se pune pe ecran, acolo unde ai nevoie. Ceea ce pare destul de util, pentru că nu mai e nevoie să muți mausul în celălalt colț al ecranului. Poți vedea o demonstrație aici:

Aseară, Apple a împrospătat linia Mac Book Pro. Sunt câteva noutăți:

  1. Au eliminat complet MagSafe – sistemul care îți oferea siguranța că cine se împiedică de cablul de încărcare, nu va trage și laptopul după el. Cu tot hipsterismul, cred că va fi o dramă serioasă pentru cei ce lucrează în cafenele.
  2. Au eliminat Function Keys și au introdus TouchBar în locul lor: un touchscreen retina ce îți va arăta tot felul de chestii contextuale (i.e. în funcție de aplicație și de zona în care ești în aplicație). Pare util, dar tind să cred că Surface Dial va fi mai util.
  3. Au pus doar porturi USB 3.1. Asta înseamnă că orice dispozitiv ai avea acum pe USB va funcționa doar cu adaptor. Orice port USB va funcționa și ca port de încărcare, ceea ce e destul de interesant.
  4. Au pus un touchpad uriaș. Serios, e uriaș, e cât jumătate din laptop :)

Alte observații despre evenimentul de aseară găsești și aici.

3 Comentarii

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter