Știi cum se fac pastele?

Știi cum se fac pastele?

100g de făină pentru fiecare ou folosit. Băgatul la blender este opțional, dar îți salvează o grămadă de timp. Adițional, poți pune chestii în aluat: oregano, cimbru, ierburi de Provence, chilli, roșii uscate etc.

Dacă ești priceput în mânuirea făcălețului, atunci te descurci. Dacă ești ca mine, o mașinărie de făcut paste este minunată, ușurându-ți enorm munca. Dacă ești ca mine și faci paste ocazional (i.e. de 2-3 ori/an), cea mai ieftină jucărie ar trebui să fie suficientă.

Acum, întrebari și răspunsuri:

  • cât durează tot procesul? Vreo zece minute, cu tot cu scos ingredientele din frigider și cămară, cu pregătitul mixerului șamd;
  • cât durează fierberea pastelor? Pentru că nu mai ai ambalaj pe care scrie timpul de fierbere, va fi nevoie să le testezi periodic. În funcție de făina folosită, poate dura cinci-zece minute.
  • ce pui pe lângă paste? Depinde foarte mult de chef și de ce am în zonă, dar de cele mai multe ori pun niște roșii cherry (întregi) în oală, o ceapă, ardei și ce alte legume mai am în zonă și le fierb până roșiile se sparg și se transformă într-o delicioasă pastă. Amesteci cu pastele, pui niște parmezan și gata!
  • Parmezanul este opțional? Desigur, dar dacă folosești, cumpără-ți parmezan adevărat, nu mizerii gata mărunțite. Ca idee, prețul parmezanului este destul de ridicat, 20+ lei pentru o bucată de ~200g, dar este mai mult decât suficient.

5 Comentarii

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter