Reconversie profesională?

Reconversie profesională? ©

Articolul lui Marius m-a făcut să-mi aduc aminte de o idee ceva mai veche: ce aș face în cazul în care ar fi nevoie să renunț la tot ce înseamnă calculatoare? Ce meserie aș îmbrățișa?

Ei bine… depinde foarte mult de context. Cel mai probabil, voi face orice e nevoie să supraviețuim – eu și restul familiei. Dar, dacă ar fi să aleg, dacă ar fi să fac ceva cu pasiune, aș alege între:

  • Tâmplărie. Da, sunt convins că nu e totul așa de frumos cum se vede pe Youtube, dar îmi place mirosul lemnului proaspăt tăiat și îmi place ideea de a construi ceva concret și util (ăsta e și motivul pentru care îl admir în secret pe Cristi)
  • Mi-ar plăcea fiu lutier. Am zis și aici, a vedea cum se construiește un instrument muzical este ceva senzațional. Construcția nu este la fel palpitantă – sunt convins – dar cu siguranță mi-ar plăcea să încerc măcar.
  • Mi-ar plăcea să fiu bucătar. Și nu orice fel de bucătar, ci unul de fast food. Să-i zicem… șaormar mai modern. :)
  • Mi-ar plăcea să lucrez cu copii. Pentru că am mintea destul de apropiată cu a lor, îmi plac copiii (nu, nu la modul ăla!), ei tind să mă placă pe mine, rezultând o prietenie rapidă între noi.

Dacă ar fi să îți alegi viitoarea meserie, ce ai alege?

2 Comentarii

Marius a scris

Nu stiu ce as face. Pentru mine calculatorul a fost un hobby, cel mai mare. Nu stiu daca as face ceva diferit, dar probabil ca as invata sa fac si altceva.
M-am mai jucat cu editarea video, cu filmarile. Nu imi ies asa cum mi-as dori, dar poate ca te-as filma… când faci tâmplărie. :)

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter