Nenorociții ăștia de mecanici!

Nenorociții ăștia de mecanici!

Plecăm de la reportajul ăsta: niște jurnaliști serioși au scos un furtun și o mufă de la un motor petnru a prinde nenorociții incorecți din service-urile auto. Câteva idei:

  • Este ca în bancul cu ăla care se duce la medic și îi spune „dom’ doctor, fac pariu că nu ghiciți ce am!”. Se apucă medicul să-l controleze, după câteva ore zice „ok, renunț, ce aveți?”. Iar ăsta, foarte mândru, zice „un papagal!”.
  • conector-electric-autoNu știu furtunul, dar mufa aia este imposibil să iasă singură (trebuie să apeși pe ceva pentru a o scoate). Prin urmare, sunt șanse destul de mari să nu o verifice nimeni, niciodată (nimeni care nu știe ce caută). E ca și cum te-ai aștepta să iasă mufa ATX din placa de bază…
  • În 2004, când am încetat să lucrez în service, deja diagnosticarea unei probleme se făcea pe calculator. Ca mecanic, ai de ales: ori faci o inspecție a întregului motor, ori conectezi cablul de date și lași senzorii mașinii să-ți spună ce-i în neregulă. Bunul simț îmi spune că procedezi în ordine inversă: întâi diagnoza computerizată, iar dacă nu ai un rezultat foarte clar, începi cu inspecția propriu-zisă. Dar dacă ai un rezultat clar pe laptop, de ce ai continua cu inspecția vizuală?
  • Au fost doar la trei service-uri și aia a fost tot? Au fost la mai multe, dar restul au fost corecți (orice ar însemna asta în acest context)?
  • Chiar așa, sunt convins ce s-ar fi întâmplat dacă se duceau la reprezentanța Opel!
  • Am povestit acum câțiva ani cum inclusiv la reprezentanță s-a pus diagnostic greșit. Sunt convins că este mai puțină rea-voință decât lasă reportajul să se vadă.

Acum nu zic că nu există și jeguri, dar nu e ceva specific acestei meserii. Găsești oameni cu etică ciuntită în orice meserie, fie că-i mecanic, medic, avocat sau bucătar.

3 Comentarii

Ionuț Staicu a scris

@Iuliancalin:

Din experienta îți spun, asta e foarte ușor de găsit când ai doar un furtun si in stecker

De acord, dar condiția este ca acel furtun sau acea mufă să fie o problema relativ comună, care are șanse să se întâmple fără intervenție externă.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter