O idee pentru autoritățile locale: folosiți Google Maps!

Cică a fost un experiment într-un campus universitar: când l-au construit, au pus peste tot iarbă, fără nici un fel de alee. Au așteptat câteva luni, până s-au bătătorit locurile cele mai umblate, după care au asfaltat/pus pavele/ce naiba au făcut. Motivul? Un inginer/proiectant nu va folosi niciodată drumurile respective, deci nu au de unde să știe cum ar trebui să fie cu adevărat. (discuții suplimentare aici)

Eh, faza e următoarea: imaginează-ți cum ar fi să aplice și autoritățile locale astfel de tactici înainte de a pava un drum într-un parc.

crmee2cwuaiya8_

Găsești o mulțime de exemple online cu astfel de drumuri. Dar probabil îți spui: ei, sunt exagerări și excepții, așa ceva nu se întâmplă în viața reală. Dar chiar așa să fie? Evident că nu! Google maps ajută foarte mult în găsirea mai multor exemple.

Uită-te doar ce e într-un părculeț de lângă mine. Pe o rază de mai puțin de 100m sunt cinci drumuri alternative la cel proiectat inițial. Cinci!

2016-11-07__54_51

6 Comentarii

Bilen a scris

User experience-ul dupa cum zice si denumirea sa trebuie sa serveasca primordial utilizatorul dar intotdeauna cu nevoile business-ului in minte. Daca m-as duce la seful meu, business sponsor-ul si i-as zice ca trebuie sa pavam cinci alei in loc de una imi da cu ele in cap :)

Ionuț Staicu a scris

@Bilen: Deci mai bine facem una cum credem noi și îi lăsăm să se descurce pe cetățeni? Sau cum? :)

Cred că e evident care e cea mai bătătorită alee în cazul de față. Restul de patru au apărut din cauză că are porțiuni inpracticabile dacă plouă puțin sau, mai grav, ninge.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter