Ce o să omoare magazinele online

Ce o să omoare magazinele online ©

Am ajuns în stadiul în care îmi cumpăr de pe emag majoritatea produselor esențiale: hârtie igienică, detergenți, săpun etc. Practic, eu mă duc la cumpărături doar pentru alimente sau haine (m-aș enerva prea tare să îmi iau haine online).

Azi a venit curierul, după doar două săptămâni. Situația era așa:

  1. Mă sună cu cinci minute înainte să ajungă să-i dau indicații despre unde stau.
  2. Toate coletele erau îndoite, lovite, turtite. O rolă de hârtie de bucătărie era turtită. O rolă groasă, de 100m, să ne fie clar, care nu s-ar turti nici dacă mi-aș urca toate cele 120kg ale mele. Ambalajul cutiei hârtiei de imprimantă era rupt etc. Să nu se înțeleagă greșit, produsele erau în stare bună, doar ambalajele erau distruse. Mă bucur doar că nu mi-am luat un hdd!;
  3. Curierul a avut nevoie de zece minute (pe ceas!) să scaneze toate cele 13 colete;
  4. Am numărat banii de trei ori până a urcat curierul, i-am dat banii și n-am mai așteptat să numere. Bate la ușă după două minute „știți, lipsesc zece lei”.
  5. Îl întreb dacă a venit și ieri și îmi spune „desigur, dar nu v-am găsit”. Ok, și de ce m-ai sunat să îți explic unde stau? „Eh, știți, telefon, minute, personal, semnați aici”. Nu exagerez, exact asta a fost răspunsul lui.

Acum, că m-am descărcat, să revin la titlu: în ritmul ăsta, magazinele online vor fi omorâte curieri. Nu de angajați, nu de concurență, nu! Doar de curieri.

Presupun că următorul pas din partea emag – căci ăsta a cam rămas singurul pe piață – este ori să cumpere ori să facă o firmă de curierat…

8 Comentarii

Malin a scris

Cred ca prima problema a eMag e ca n-are un sistem gen „Prime” de la Amazon. Clientii fideli sa plateasca o suma de bani si sa primeasca o serie de facilitati. In fond pana si la un zbor cu avionul ai ceva numit „priority boarding”, de ce n-ai avea si in cazurile astea?
Daca clientii care platesc abonamentul ala lunar sau anual ar primi acces la oferte cu 30 de minute inaintea plebei niciun client fidel al eMag nu s-ar mai oftica pentru ca n-a mai prins tigai. Daca abonamentul ala ar insemna livrare „as soon as possible” cu orice curier disponibil si nu cu cel care-i mai ieftin din nou n-ar mai exista astfel de probleme.
Eu nu patesc chestii dinastea cu Amazon Prime desi am citit fel de fel de opinii la nivel local despre o parte din livrarile celor de la Amazon.

paul a scris

Intrucat eu sunt cam intotdeauna plecat, trimit coletele in diverse locuri. Unde stau acum de exemplu, amazon livreaza la posta. Primesc un e-mail cand vine coletul, ma duc dupa munca si il ridic. Prin alte parti exista amazon lockers, care functioneaza cam la fel (mai putin statul la coada).

Pe de alta parte, eu as refuza coletele cu ambalaj deteriorat.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter