Conduc cu atenție!

Conduc cu atenție! ©

În fiecare zi, la plimbarea de dimineață, văd părinți care își duc copiii la școală sau la grădiniță. Piticii stau pe locul din față, fără centură, fără nimic. Dacă se poate să stea și în picioare, primesc și puncte bonus.

Scuza părinților? „Ei, dar eu conduc cu atenție!”. Tu, da. Dar restul?

În cazul în care trăiești cu impresia că „vai, dar în caz de ceva iau copilul în brațe imediat!”, am o veste nu tocmai bună pentru tine: Newton nu e de acord cu tine și, ca să facă treaba bună, a enunțat câteva legi:

Orice corp își menține starea de repaus sau de mișcare rectilinie uniformă atât timp cât asupra sa nu acționează alte forțe sau suma forțelor care acționează asupra sa este nulă.

O forță care acționează asupra unui corp îi imprimă acestuia o accelerație, proporțională cu forța și invers proporțională cu masa corpului

Când un corp acționează asupra altui corp cu o forță (numită forță de acțiune), cel de-al doilea corp acționează și el asupra primului cu o forță (numită forță de reacțiune) de aceeași mărime și de aceeași direcție, dar de sens contrar.

sursa

Altfel spus, chiar dacă tu mergi cu 30km/h, gravitatea unui accident ține și de viteza celuilalt. Iar lucrurile se întâmplă atât de repede încât pur și simplu nu poți reacționa în vreun fel. Uită-te la minutul 4:20 din filmul de mai jos.

Partea nasoală cu legile astea este că nu poți da șpagă să scapi.

5 Comentarii

Malin a scris

Pe aici se fac adeseori campanii in care e verificat modul in care sunt transportati copiii. Politia verifica pana si daca scaunele de masina sunt omologate si daca sunt montate corespunzator, iar amenzile sunt cel putin usturatoare.
De multe ori, mai ales in perioada in care incepe scoala traficul e supravegheat si din elicopter care are niste camere suficient de puternice incat sa identifice masinile care transporta copii necorespunzator. Politia locala e prezenta pe strazi in fiecare dimineata cand incep cursurile si poate sa identifice usor pe parintii care nu respecta legea.
Eu de exemplu l-am dus pe asta mic timp de o saptamana in carca sau cu bicicleta la scoala pentru ca masina familiei era in reparatie, iar masina mea are doar 2 locuri si legea imi interzice sa-l transport pe scaunul din fata chiar daca are scaun special si masina are airbag si alte dotari. Pana nu ajunge la 150 de cm. inaltime n-are ce cauta pe scaunul din fata.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter