De când a început să se vehiculeze creșterea unor taxe și/sau introducerea unui impozit diferențiat am văzut de mai multe ori o exprimare asemănătoare cu cea din titlu: eu sunt angajat, nu eu plătesc taxele, ktxbye.
Câteva idei:
- În primul rând: tu, angajatul, plătești toate taxele. Deci orice creștere a impozitelor pe venit sau a taxelor CAS/CASS te afectează în mod direct.
- Firmele vor reveni la perioada pre 2004: angajați la negru, angajați cu salariul minim pe cartea de muncă etc.
- Bonus: corporațiile alea care au venit în România pentru prețuri mici crezi că vor face muncă de caritate? Siiigur că da
- Bonus: corporațiile alea care au venit în România pentru prețuri mici crezi că vor face muncă de caritate? Siiigur că da
- Dacă ție ți se rupe de ce se întâmplă în firma la care ești angajat, cel mai probabil ești subiectul știrilor de genul „nu ne-am primit salariile de șase luni” sau „nu înțeleg de ce m-au dat afară, că economia duduie™”.
- Singurul mod în care nu ești afectat de o creștere a taxelor sau de un impozit progresiv este să fii pe salariul minim. Caz în care oricum ai alte probleme.
- Creșterea taxelor va însemna – mai mult sau mai puțin direct – și creșterea prețurilor la restul produselor.
Deci înainte să spui că nu te afectează, gândește-te mai bine. Cel mai probabil te afectează. Direct.
S-a scos acciza la benzina, s-a scot taxa de poluare, radio tv, ce mai contează? Noi să fim fericiți!
Cred ca si cei care sunt pe salariul minim pot fi afectati la o adica. Sunt destule firme mici cu foarte putini angajati care abia isi permit sa dea salariul minim, deci s-ar putea sa dea afara cativa astfel de oameni.
In fine, cunostintele si intelegerea functionarii economiei tind spre zero in cazul multor romani, de unde si deciziile proaste pe care le iau acestia de cele mai multe ori…
@Ionut Popa: Păi ce mai contează detaliile astea când PSD-ul le-a dat o găleată, o pungă de făină și le-a promis că le mărește salariile?
Trebuia să te faci reporter.
..