Face Electrolux produse bune?

Face Electrolux produse bune?

Sunt oarecum fidel brandului Electrolux: cuptor, plită, frigider. Am „călcat strâmb” de două ori, la aerul condiționat și la mașina de spălat – amândouă Whirlpool. Hai să-ți zic ce probleme am:

 • Frigiderul – mă felicit în fiecare zi de alegerea făcută, pentru că este foarte spațios. Problema e că are doar vreo cinci ani și deja au apărut puncte de locuri cu rugină. Nu mă așteptam să țină o viață, dar parcă nici doar cinci ani…
 • Cuptorul: vopseaua s-a luat de pe butoane, nu mai încălzește uniform jos. Are doar trei ani.
 • Plita (lăudată aici):
  • Aprinzătorul electric nu mai aprinde un arzător. Face scânteie, dar nu aprinde;
  • Detectorul de flacără are nevoie uneori de jumătate de minut pentru a detecta nenorocita de flacără;
  • Vopseaua s-a ciobit de pe butoane;
  • Protecțiile de cauciuc de sub butoane stau în poziție cam până la prima folosire, apoi sar. Asta înseamnă că intră o grămadă de chestii în plită, fără nici o posibilitate reală de curățare.

În aceste condiții, mă întreb serios – foarte serios –  dacă Electrolux (mai) face produse bune. Anul ăsta mi-am propus să reamenejez câte ceva prin casă și vreau să cumpăr două electrocasnice noi: o mașină de spălat vase și un uscător de rufe, doar că iau în considerare și alte branduri.

Despre mașina de spălat Whilrpool al șaselea simț care nu simte foarte bine greutatea hainelor – și, prin urmare, nu le stoarce – o să scriu cu altă ocazie.

14 Comentarii

Malin a scris

Eu am primit aproape toate electrocasnicele cu apartamentul si de 5 ani nu pot sa fac nicio reclamatie. Singura cu probleme e vitroceramica care-i ciobita intr-un colt fiindca a picat ceva pe ea…
Totusi nu sunt de la un brand anume ci de la diverse branduri si toate merg fara probleme.

Marius a scris

Plita cu 5 ochiuri am și eu de la Electrolux. Are 6 ani și am aceleași probleme ca și tine. Doar ca la mine mai merg doar trei ochiuri. Este singurul lucru de la Electrolux. Masina de spălat Whirlpool încă nu a cedat după 6 ani și a spălat la greu și cu apa foarte dură.

valentin a scris

Electrolux este un brand mediocru. La fel si Whirlpool.
Le bag in aceeasi categorie cu Arctic, desi prefer pe cel din urma pentru ca este mai ieftin. Toate 3 marcile trec cu greu de 3 stele din 5 pe site-uri de review-uri (si sa nu imi spui de emag sau altex unde 90% din review-uri au forma ( antai sa multuemsc lu Dumnezeu ca mia dat sanatate sa am bani sa cumpar) sau preferatale mele ( 5 stele – Pro: … e bun Contra: Nimic).
5 ani pentru un frigider este suficient.

Alex a scris

@valentin: „5 ani pentru un frigider este suficient.” Eu zic ca nu prea. Nu vreau ca, la fiecare 5 ani, sa dau 1000-1500 de lei doar pentru un frigider. Dar poate sunt singurul care gandeste asa … Eu am combina frigorifica de 10 ani si nu am avut nici macar o problema cu ea, inca functioneaza perfect, ca in prima zi, dar este Whirlpool.

@Iamntz: ia-ti un aragaz „fara fite” (ex: aprinzator electric), genul modelelor vechi si te va duce mult mai mult timp. NU recomand Zanussi, insa! La al meu s-au dus doua ochiuri. Bine, are vreo 8 ani si el :) Masina de spalat: Indesit. 10 ani, cu o reparatie minora, la un „piciorus” al usii. Practic, un pic de Poxipol si gata, job done. Functioneaza impecabil.

Ionuț Staicu a scris

@Alex: După ce m-am spurcat la cuptor electric, cu greu mă văd întorcându-mă la unul cu gaz, deci varianta cu aragaz clasic pică. Sunt destul de sigur că Zanussi am avut înainte de a cumpăra plita și nu am avut absolut nici o problemă și, din câte știu, funcționează fără probleme și la noul proprietar (asta adună peste zece ani de folosire).

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter