Azi e sărbătoare și nu fac….

De câte ori nu ai auzit expresii de genul: „Azi e sărbătoare mare, nu lucrez/spăl/calc/etc..” ?

Dar te-ai gândit vreodată de unde vine această teamă de muncă cu ocazia sărbătorilor? Eu stau și mă gândesc la chestia asta de câteva zile și nu prea am răspuns. Hai să-ți spun de ce…

După cum știi, lumea a fost „fabricată” de Dumnezeu în șase zile, iar în a șaptea zi s-a odihnit (de fapt a stat și s-a uitat la ce-a făcut și a zis: „cred că trebuie să mă las de iarbă”). Ok, totul e bine până acum, nu? Dar ce te faci când este sărbătoare în cursul săptămânii? Atunci nu se spune nimic de odihnă…

Trecând peste chestiile astea, se omite un lucru: atunci când lumea a fost creată, Dumnezeu nu trăia în capitalism, prin urmare, nu avea grija zilei de mâine și nici un șef să-i sufle în ceafă. Facem abstracție și de acest lucru și mai rămâne ceva drăguț: dacă trebuie să ne odihnim de sărbători, nu crezi că ar trebui să NU mâncăm, să NU respirăm?

Imaginează-ți că o băbuță nu spală de frică să nu ajungă în iad. Să presupunem că această băbuță a murit și a ajuns.. unde altundeva, dacă nu în iad? Și cu cine crezi că se întâlnește? Cu Hitler!

Interviu între Hitler și băbuță:

Hitler: Tu pentru ce ești aici mamaie?
Ea: Am spălat Duminica… Tu?
Hitler: Eh, eu am omorât vreo cinci milioane de evrei….
Ea: Și nici măcar nu am spălat eu, a spălat mașina… Dar pe ea nu o văd pe aici….

Viața e nedreaptă. Dar ce spui de ce se întâmplă DUPĂ viață?

6 Comentarii

Laur a scris

Ai dat exemplu pe Dumnezeu, pentru ca pana la urma, la Dumnezeu se reduce „nemunca” in zilele de sarbatoare, dar nu l-ai luat ca exemplu pana la capat. Pentru mine e „sarbatoare” fiecare sambata (de vineri seara, pana sambata seara) in sensul ca nu lucrez, dupa cum tu ai spus ca lumea a fost facuta (fabricata imi suna cam a capitalism) in sase zile de Dumnezeu iar in ziua a saptea s-a odihnit iar Dumnezeu a spus oamenilor sa nu lucreze in ziua respectiva.
Cat despre „sa nu mancam, sa nu respiram” de sarbatori, ne intoarcem la Dumnezeu si la Cartea Lui: luand exemplul lui Dumnezeu, vei vedea ca Isus/Iisus (fiecare sa citeasca varianta preferata) a mancat in zilele de sarbatoare. Cat despre respirat, respiratia inseamna viata, care, ca si zilele de sarbatoare (cele date de Dumnezeu, nu de oameni) sunt darurile lui Dumnezeu.

Despina a scris

Hai sa-mi dau si eu cu parerea…Ideea e ca toata chestia asta cu lucratul/spalatul/calcatul in zi de sarbatoare tine de superstitie, autosugestie, etc. Hai sa ne gandim ce ar insemna daca nu ne-am spala in cele 3 zile de Pasti/ Craciun (sunt prea multe 3!!!), si ma gandesc ca nu s-ar spala nimeni in tara asta (dau exemplul tarii pentru a nu vb despre toti ortodocsii si catolicii care sarbatoresc Pastele) as spune ca ajungem o tara de imputiti (sorry pt expresie, foarte urata!).
Ce s-ar intampla daca nimeni nu ar lucra in cele 3 zile despre care vobeam? Poate cineva sa traiasca fara electricitate, poate cineva trai fara telefon? Eu una cu siguranta nu!
Iar cine a spus ca „niciodata nu stii ce se poate intampla maine” a fost un om tare intelept. Nici Dumnezeu nu a putut anticipa faptul ca noi vom evolua si vom ajunge sa depindem de multe lucruri marunte sau nu!
Sa fim seriosi, cu totii ajungem „la cazan” intr-un final……. A fost cineva in Rai si nu stiam eu?????????

Virgil a scris

Cica „Dumnezeu a facut lumea in 6 zile si in a 7-a s-a odihnit.” Buuun, n-am nimic impotriva. Am totusi nishte intrebari: Dupa astea 7 zile ce a facut? S-a apucat cumva iarasi de munca?
Oamenii normali (mai sunt si exceptii) dupa a 7-a zi se apuca iarasi de munca, Dumnezeu cred ca ori s-a lasat de meserie ori s-a apucat sa faca oameni si animale si pe alte planete (ca de alea sunt destule).
Si atunci, de ce sa avem doar o zi de odihna (a saptea) si nu 8 sau chiar mai multe?
A zis Dumnezeu vreodata: „Daca voi Ma vedeti ca Ma odihnesc, faceti bine si odihniti-va si voi” sau „Eu am lucrat 6 zile incontinuu, daca indrazneste cineva sa-Mi bata recordu’ – il ia naiba” ? Eu nu cred.
Si inca ceva, Dumnezeu nu avea nevoie de mancare, dar oamenii au.
Asa ca, daca e nevoie, eu lucrez si Duminica si de sarbatori, ca eu nu-s Dumnezeu sa fac pauza cand vreu eu, ci un simplu om care poate fi dat afara daca nu-si face norma.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter