Trăim vremuri interesante: USA

Mă uit mirat la ce se întâmplă în US în doar o săptămână de când și-a instalat Donald Trump fundul portocaliu în biroul oval. Printre cele mai controversate acțiuni fiind chiar cele cu care și-a făcut campanie: începerea construcției marelui zid și blocarea străinilor, chiar dacă aceștia aveau green card. Altfel spus, chiar dacă primești acceptul ambasadei, s-ar putea să traversezi oceanul pentru a fi respins.

Bine, au apărut tot felul de comparații cu Hitler: un ultranaționalist ce voia să facă Germania Groß wieder. Altfel spus, e ca și cum evreii se revoltau că nu erau lăsați intre în Germania…

Foarte mulți oameni influenți din Silicon Valley au protestat împotriva acestei decizii; aș fi vrut să citesc părerea lui Peter Thiel, susținător al lui Trump în campanie, și el imigrant neamț.

Ceva îmi spune că e o mișcare ceva mai mare, iar blocarea imigranților e o chestie temporară ce folosește la distragerea atenției de la lucruri și mai și.

Ah, iar zidul lor plătit de Mexic? Se pun taxe extra pe produsele importate din Mexic => americanii vor plăti pentru el. L.O.L.?

PS: Da, atât de interesante.

PS2: articolul e scris ieri, înainte de a se debloca blocarea.

6 Comentarii

mdue a scris

„Se pun taxe extra pe produsele importate din Mexic => americanii vor plăti pentru el.”

Nu e chiar asa simplu, vor plati SI americanii o parte dar nu e garantata (macar) o crestere a pretului si/sau o constanta a profitului. Astia care mai stim economie din alte parti decat de la televizor am auzit de rata marginala de substitutie (printre alte chestii).

Also, se mai zvoneste ideea unei taxe pe remitentzele trimite acasa de mexicani.

Also, o stiti pe aia cu primu care apeleaza la reductio ad Hitlerum pierde ?

mdue a scris

@Ionuț Staicu: Nici eu nu sunt mare expert, am uitat mai totul din fucultate dar cateva chestii de baza totusi au ramas. Ideea este ca economia nu e o chestie simpla si e ca o ecuatie cu infiniti termeni care atunci cand unul se modifica ii afecteaza pe n altii in cuante greu de prevazut. Ca idee cine este foarte sigur pe el cand e forba de economie…. sa nu-l credeti p-ala. Isarescu insusi vorbeste cu „s-ar putea, e posibil, poate…” pt ca si el s-a ars de nspe ori in mod flagrant (leul greu de exemplu).

Also, chestia cu ca s-ar putea sa nu intri in US chiar daca ti-a dat voie ambasada este demult asa.

Referitor la Trump, e destul de de bun simt sa renegociezi NAFTA cand balanta nu e echilibrata.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter