Niște chestii legate de proteste

Niște chestii legate de proteste

Am înghețat și aseară pe străzile Constanței împotriva unei legi dată pe ascuns, ce mi se pare că nu e făcută în interesul meu, al cetățeanului plătitor de taxe. Sunt manipulat? Probabil că da, dar mă liniștește – dacă pot spune așa – faptul că alături de mine se află și ambasadele câtorva țări mai spălate.

Niște lucruri observate:

  • Protestul pare extrem de bine organizat: oamenii știu că până la ora X se stă în fața prefecturii apoi pleacă la marș pe un traseu bine definit, pancartele arată cam la fel în toată țara (din ce am văzut în știri), sloganurile sunt și ele cam aceleași.
  • Am văzut foarte mulți oameni trecuți de a doua tinerețe. Mult prea mulți, dacă luăm în considerare că, practic, este un protest anti PSD!
  • Jandarmii au fost cât se poate de pașnici; dacă vedeți ceva știri despre violențe, trageți una din următoarele concluzii: au fost cazuri extrem de izolate sau au fost provocați în mod direct.

Eu încă sunt de părere că protestele în forma actuală nu vor avea vreun rezultat, asta dacă nu cumva Dragnea & co au un cu totul alt plan și folosesc OUG ca o perdea de fum ce o vor lăsa jos în ultima zi. Din mai multe motive:

  • protestele sunt extrem de previzibile: între orele 18-23. Restul zilei?
  • protestele sunt auzite doar la TV: din motivul de mai sus, nu e nimeni când ei muncesc (între 12-14 sau ce program de lucru or avea). Nu le tremură chiloții că nu vede nimeni live un puhoi de oameni;
  • dacă se strâng câteva mii de oameni în fața văgăunei casei lui Dragnea dis de dimineață, pe unde ar mai pleca la … „muncă”?
  • sunt profund antiviolent, dar în anumite cazuri, nu ai cum să o scoți la capăt cu dialog civilizat.

7 Comentarii

Silviu a scris

Mă gândeam zilele astea la următorul aspect: Crezi că revoluţia din `89 ar fi avut succes dacă nu era cu vărsare de sânge?
Din păcate se pare că scoaterea României din ghearele hoţilor nu se va putea face decât cu vărsare de sânge. Şi de o parte şi de cealaltă, dar cel mai probabil cu mult sânge nevinovat.

Laurentiu a scris

Eu nu înţeleg de ce nu se stă în faţa primăriei ca să se protesteze, de ce sunt oamenii plimbaţi prin tot oraşul. Mi se pare că cineva vrea să-i obosească ca apoi când se ajunge înapoi în faţa primăriei să plece repede acasă. Am fost şi miercuri şi joi (doar la primărie) şi în 20-30 min după ce se ajungea înapoi 70% din ei dispăreau acasă.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter