Miting PSD?

Miting PSD? ©

articolul este scris ieri, înaintea anunțului de abrogare și are doar numerele actualizate.

Nu îți imagina că nu există fani PSD, oameni care consideră darul lui Dumnezeu, oameni care îi susțin până în pânzele albe, fără a putea să-i convingi cu vreun argument, oricât de logic ar fi acesta.

La fel ca în religie, orice argument este inutil. Pe de o parte, este credința aia oarbă, că partidul este mai presus de toate și că nu este posibil să ne vrea răul, nu? Nu? NU?!

Pe de altă parte, vine argumentul cu „dar ce, ăilalți nu fură?”. Și cam asta e tot, aici se termină orice chestie rațională.

În plus, e foarte, foarte greu să convingi pe cineva cu o pensie infimă că ăia care i-au dat 50 de lei/lună în plus sunt băieții răi.

Diferențe dintre pro PSD și cei anti-OUG (observă că nu am scris anti PSD, căci manifestațiile nu sunt – încă – despre asta)? Primii sunt iraționali; cei din urmă sunt mai deschiși la dialog civilizat. Primii sunt predispuși la jigniri și – posibil – la violențe. Cei din urmă au o rezervă mai mare de bun simț și political correctness.

Primii susțin o ideologie – cea socialist-democrată – ceilalți sunt împotriva unei manevre politice menită să le scape pielea șoricul, drept dovadă stând chiar faptul că membri ai PSD ce ori au ieșit în stradă, ori au dezaprobat prin declarațiile date online/ziarelor, ori și-au depus demisii de onoare.

În fine, partidul mult iubit zice că și oamenii lor vor să iasă în stradă, să-și arate susținerea, să facă un marș pro-PSD! Presupunând că asta chiar se va întâmpla, eu văd două scenarii:

PSD-ul nu strânge o masă critică de oameni§

În București au fost alaltăieri 90.000. Ieri 170.000. În Constanța vreo 12.000. Chiar crede cineva că se vor găsi 90.000 pensionari dispuși să iasă în stradă? Chiar vor iești 300.000 PSD-iști în stradă? Serios? Chiar crede cineva asta? Probabil vor râde și curcile de ei! Când grandomanul mincinos și-a lansat candidatura pe Arena Națională s-au strâns 70.000 oameni. Aduși cu autocarele din toată țara. Din. Toată. Țara.

Lucrurile vor lua o întorsătură urâtă§

Așa cum am zis, inteligența nu e chiar punctul forte al susținătorilor PSD, ceea ce înseamnă că, în cazul în care PSD chiar reușește să strângă mai mult de o mână de pensionari, va fi o linie extrem, extrem de subțire între manifestații pașnice și bătăi de stradă, iar din asta nu are cum să iasă ceva bun, pentru că încă au rămas sub influența comunismului veche, unde cel ce nu e de acord cu noi merită bătut pâna ne va da dreptate.

11 Comentarii

Ionuț Staicu a scris

@Malin: ah! E posibil să mă fi exprimat un pic greșit: nu zic că eu sau majoritatea protestatarilor suntem simpatizanți PSD ci doar că motivul pentru care s-a întâmplat această mișcare a fost anti OUG.

Dar la cum se prezintă lucrurile, tare mi-e că se transformă într-un protest anti PSD :)

Ionuț Staicu a scris

@Andrei: băi, dacă stai strâmb și judeci drept, nu e chiar minciună (mă rog, dacă ar fi spus că susțin PSD, nu guvernul actual). În stradă au ieșit … cât? 1% din cei cu drept de vot? 10 % din TOȚI cei care au votat?

Nici dacă toți cei care au ieșit în stradă erau simpatizanți PSD nu s-ar fi putut comenta prea multe :)

Andrei a scris

păi e un număr destul de mare, având în vedere că e frig și e ianuarie, ai văzut că psd a adunat doar a suta parte din protestari, ăștia au umplut piața, la ce voiai la mulți oameni? pentru ce e nevoie? doar peste 100.000 să fie constant acolo și paralizează zona. El a mințit că a spus că protestează foarte mulți anti johannis.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter