Totuși, care a fost miza?

Totuși, care a fost miza? ©

OUG 13/2017 este ca și abrogată/prorogată (asta dacă nu se v-a suci Grindeanu. IAR). Chiar dacă aveam ceva îndoieli, înclinam să cred că așa se va întâmpla. Tot timpul am zis că am impresia că toată povestea asta e o distragere a atenției de la altceva mai mare și – destul de posibil – mai grav, dar încă nu vedem poza de ansamblu. Și tare mi-e că o vom vedea mult prea târziu, când protestele deja se vor fi fâsâit iar deciziile vor fi fost luate deja.

În ciuda a ceea ce se zice, se așteptau la proteste, deoarece oamenii s-au strâns înainte de noaptea cu pricina. Da, poate că nu se așteptau la o asemenea amploare, dar se așteptau la proteste cu siguranță.

Ministrul altă întrebare? este mort din punct de vedere politic. Dragnea este cu un picior la Jilava. Grindeanu are coloana o vertebrală de melc și și-a cam schimbat deciziile de trei ori în patru zile și posibil să se ducă și el după Ponta sau Geoană, pe banca de rezerve.

Acum nu mai rămâne decât o altă întrebare: de ce? De ce această sinucidere în masă? De ce după ce s-au dus să pupe inelul lui Trump? De ce după ce au fost sfătuiți de mai-marii UE să nu dea astfel de legi? Să fi fost doar o gafă enormă din partea lor? Rămâne de aflat în perioada următoare.

4 Comentarii

Peredhil a scris

Mi-am pus si eu problema.De retinut ca variantele nu se exclud una pe alta in totalitate

A.Dragnea (+Tariceanu) isi urmaresc doar interesul propriu
B.urmaresc (si) interese externe-de exemplu rusesti

A1.-au subestimat capacitatea de reactie si au zis ca le tine figura
A2-au testat apele,pentru a vedea cat pot sa intinda coarda pe viitor(planul extins de preluare a puterii prezentat pe hotnews nu mai pare SF)
A3-pe fondul asta au reusit sa treaca alte chestii(de exemplu scoaterea limitei de cheltuieli pentru bugetele locale)

pentru A2 si A3 parca totusi riscul asumat nu justifica masura.

B-scopul final nu poate fi decat destabilizarea flancului estic-unde RO era cel mai stabil pilon;decredibilizare,ROexit,chiar si razboi civil pe criterii etnice sau politice-cand isi baga vecinii coada,sky is the limit si vorbim de razboi hibrid;articolul in care tradiceanu lauda brexitul si sustine subtil ca asta e calea pentru libertatea romanilor ma face sa iau ipoteza in serios din ce in ce mai tare.

Oricum,cert e ca nu se poate continua 4 ani in stilul asta.Si fierul trebuie batut cat e cald.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter