Două plugin-uri WordPress: Youtube & TinyMCE

Două plugin-uri WordPress: Youtube & TinyMCE

Ieri mi-a ridicat Marius o problemă interesantă când a lăsat un comentariu ce conținea doar codul de embed al unui film pe youtube. Cum iframe nu face parte din tag-urile agreate de filtrele WordPress-ului, comentariul a fost gol. Al doilea comentariu conținea doar link-ul de youtube, lucru ce iar nu arăta foarte grozav.

Așadar am făcut plugin-ul ăsta: dacă cineva lasă un link spre youtube în comentarii, iar link-ul ăsta este singur pe rând, îl va converti automat într-o poză clickabilă. Ți-e teamă că va fi afectată performanța de randare? Stai fără teamă, este doar o imagine, nu tot codul de embed! Se convertește automagic în iframe abia după ce faci click! (în plus, își mai aduce aminte cineva de concursul emag de acum câțiva ani de pe bloguri? Unde toate blogurile mari aveau paginile greoaie pentru că făceau embed în comentarii? Heh, ce vremuri :D). Îl poți vedea în acțiune aici.

Al doilea plugin este ceva mai… nișat: îți face link-uri din textul selectat dacă ai în clipboard ceva ce urmează un anumit pattern (deci nu doar dacă include https? sau mailto), dar, pe de altă parte, are nevoie de configurări extra în cod (editând functions.php). Nimic complicat dacă ești câtuși de puțin familiar cu expresiile regulate (explicate aici).

De asemenea, am trimis un update și la CodeCanyon, să vedem cât durează review-ul…

Un Comentariu

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter