Cât de punctuali suntem la teatru?

Cât de punctuali suntem la teatru?

Am ajuns săptămâna trecută la teatrul de păpuși și, din varii motive, am așteptat terminarea spectacolului în hol. Câteva idei:

  • Părinții uită că sunt acolo pentru copii; la fel ca atunci când se duc în parc.
  • Sunt părinți care își lasă copiii de 3-4 ani singuri în sală și pleacă la cafea. Nu unul, să zici că a avut ceva urgență, ci vreo zece. A ieșit un puști de vreo 4 ani din sală căutând-o pe mă-sa, a sfârșit prin a alerga prin hol…
  • Teoretic, spectacolul trebuia să înceapă la 11:30, dar a început la 11:45. Oamenii continuau să vină;
  • O parte din angajații teatrului este îngăduitoare. Cealaltă parte vrea să închidă teatrul la 11:30, iar cine nu ajunge în timp, e pa;
  • Oamenii nu înțeleg conceptul de „s-au vândut toate biletele, mai bine veniți în cursul săptămânii să cumpărați” și fac ce este normal: stau în ușă, în speranța că i se face cuiva milă de ei. Cum, pentru asta au murit oamenii la revoluție?
  • Cele două uși pe care se intră sunt încuiate (cu zăvor) în timpul spectacolului. Sper să nu fie vreun incediu pe acolo, că va fi urât. Foarte urât.

Oare cum ar trebui procedat cu cei care ajung mai târziu? Copiii nu sunt chiar cea mai punctuală specie. Tot timpul vine pișu fix în secunda în care voiai să încui ușa. Sau își dă seama că a uitat jucăria preferată. Ochelarii de soare. Pălăria de soare. Pelerina de ploaie. Etc.

Facem teatrul pentru copii să funcționeze după regulile oamenilor mari? Învățăm copiii că punctualitatea e o chestie abstractă ce o putem ignora?

Decizii, decizii…

3 Comentarii

Malin a scris

Pe aici daca pleci la o cafea si-ti lasi copilul nesupravegheat o sa ai surpriza la intoarcere sa stai de vorba cu Protectia Copilului si nu fiindca te-a turnat Firea ci fiindca organizatorii si/sau parintii din sala au obligatia sa te toarne.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter