Supraviețuitorul

Din seria filmelor Comisarului Moldovan, Nicolaescu a scos încă un iepuraș din joben: Supraviețuitorul. Din care am văzut cam jumătate, înainte să adorm FOARTE plictisit.

[UN FEL DE SPOILER]

Acțiunea începe prin anii 60, într-o închisoare comunistă unde gardienii aveau ca principală distracție deținuții. Ce se jucau. Cu pistolul. Ruleta rusească. Mai târziu aflăm că Comisarul a avut noroc la 5 din 6 (îmi aduce aminte de faza din Milionari de Weekend în care rusul spune „Am avut…. noroc” după care își ia o lopată după ceafă :w00t: )

După aceea vedem un oraș „undeva în Europa” al anilor ’70 în care toți vorbeau engleză. Dar o engleză atât de urât vorbită încât puteai să juri că au avut același profesor ca Ion Iliescu. În fine. În orașul (trist, luminile s-au stins…) respectiv se organizau concursuri de ruletă rusească. Perechi, își puneau pistolul la tâmplă unul altuia și apăsau simultan pe trăgaci. Dacă (n-)aveau noroc, creierul lor era pilaf în sală.

După care am adormit.

Cât am văzut din film, cam juma de oră (poate mai mult) pot spune următoarele:

  • Jean Constantin. Omul știe ce face. Și o face bine.
  • Engleza de baltă este jenantă. Chiar și eu cred că aș reuși să vorbesc mai frumos :D
  • Replici recitate mecanic. În afară de personajul Limbă, toți recită replicile într-un fel ce caracterizează filmele din ultimii 20 ani. În „Ultimul Cartuș”, de exemplu, îți lasă impresia că totul este filmat live și nimic regizat (cu excepția împușcăturilor :D ). Nici măcar Nicolaescu nu „poate” mai mult…
  • Mașini… Well… Cât s-au chinuit ei să fie mașini vechi pe străzi… Nu prea au reușit. La început, când este în gară, se văd, pe rând: Opel Vectra 2 (care a apărut prin ’91-’92), Ford Transit (model destul de nou), un SUV care părea un Lexus (dar nu sunt foarte sigur), etc.
  • Loredana. Un film făcut în studiourile Buftea fără Loredana este ca irigatul fără apă. Cântă în franceză, în engleză, în română, dansează, iar cântă, ce mai, un adevărat talent. Mi s-a părut că seamănă cu Cylon-ul nr.6 din Battlestar Galactica :w00t:
  • Plictisitor. Foarte plictisitor. Comparativ cu celelalte filme din serie, acesta este un film de începător :(

Un film slab, muuuult sub așteptări, mai ales că am văzut restul filmelor din serie relativ recent (acum un an). Dacă ești foarte FOARTE plictisit și nu ai ce face în casă, te-ai putea uita la acest film, doar de dragul amintirilor. Cu toate astea, îți recomand să găsești ceva de făcut în casă… :w00t:

2 Comentarii

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter