De ce sunt cărțile vândute în țiplă?

De ce sunt cărțile vândute în țiplă? ©

Am tot amânat cumpărarea unor cărți de copii (BFG și alte câteva), pentru că pe site-uri nu există opțiunea de „răsfoire”, prin urmare nu știu dacă au și poze sau nu. Sau dacă au poze, nu știu cum arată acestea și… na, prefer să ajung în magazin să le răsfoiesc.

Doar că… surpriză: cărțile sunt împachetate în folii: vezi coperta și cam aia e tot. Și e stupid să ceri 50-100 lei pe o carte, fără a ști ce cumperi, fără să vezi calitatea hârtiei, a ilustrației șamd.

Suntem forțați să judecăm cărțile după coperți și nimeni nu vede o problemă în asta. Și din ce am căutat, nu prea se practică asta în restul lumii, deci noi suntem cei speciali.

Am zeci de cărți de la O’Reilly, Packt sau Apress, toate cumpărate de peste tot: Okian, Amazon sau BookDepository. UNA nu a venit în țiplă. În schimb, nu-mi aduc aminte de ultima carte românească ce a venit fără folie!

12 Comentarii

Malin a scris

Pai daca ar exista minima educatie in Romania si n-ar mai umbla mamicile cu odrasle murdare pe maini probabil ca nu s-ar justifica tipla, dar cum majoritatea se apuca sa rasfoiasca avand mainile zangalite de inghetata sau de cine stie ce alta murdarie e normal ca oamenii sa le puna in tiple ca sa le protejeze…

Ionuț Staicu a scris

@Malin: nu, nu, problema nu e doar la cărțile pentru copii! S-a nimerit să fie ăsta exemplul, dar ORICE carte românească este băgata în plastic.

Nu-i suficient că măcelărim copacii, hai să-i înlocuim cu plastic. Cât mai mult plastic!

Paul a scris

Din experienta de prin alte parti, am vazut carti tiplate si prin alte parti, dar aveau si un exemplar pentru citit. Mi se pare compromisul perfect: poti sa ai o idee despre ce se intampla in carte si esti sigur ca nu primesti o carte cu pagini indoite/murdare.

ice4you a scris

Pai nu pe acelasi trend se merge de ani buni si cu software’ul, ori de care fel o fi el?! Ai cel mult un trailer pe youtube si ala e … pauza „demo’uri” cum era pe vremuri. Dai banii ca prostul si te trezesti ca e o mizerie pe care nu ai avut nici macar voie sa o testezi inainte.
:)

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter