Și reclama negativă e tot reclamă!

Și reclama negativă e tot reclamă! ©

Am tot auzit chestia asta de sute de ori: orice reclamă e bună, chiar dacă este negativă. Iar chestia asta e stupidă, pentru că nu o să auzi niciodată un „am auzit că firma X face porcării, dar voi lua de la ei”.

Eh, iar chestia asta se întâmplă la fiecare „campanie” unde se greșesc prețuri. A scăpat emag niște televizoare la reducere? Eh, las’ că știm noi ca a fost campanie, pentru că le-a livrat! Dar ia imaginează-ți că în loc de prețuri scăzute, „campania” consta în publicarea datelor tale personale. Ce zici, mai e bună campania?

Am luat-o pe arătură, voiam de fapt să zic despre incidentul namebox: oare a fost vreun deștept care a considerat că asta e o modalitate de reclamă? Chiar există cineva cu capul pe umeri care ar cumpăra de la o firmă care tocmai a declarat că nu face backup-uri regulate? Măcar săptămânale?

Și că tot veni vorba, tu, ca utilizator, când ai făcut ultima dată un backup complet? Știi cum se face? La MX Host (și oriunde ai cpanel de fapt) faci așa:

Ai văzut cât de complicat e? La mine durează vreo cinci minute până pot începe descărcarea celor ~2GB de date. Da, trebuie să-l și descarci!

Chiar nu ai cinci minute o data sau de două ori pe săptămână pentru a rula un rahat de backup?

10 Comentarii

Gabi Miron a scris

Eu am avut noroc cu un site la namebox, nu-i făcusem nici backup dar era live. Abia l-am deschis pe 1 martie și nu aveam prea multe informații. Poate că ținta erau clienții mai mari.

Iar dacă tot spuneai de campanie, aveam aseară niște #ShowerThoughts despre cum ar fi dacă o altă firmă de hosting ar anunța că a avut un „atac cibernetic”, ar opri toate site-urile găzduite iar apoi peste 2-3 ore să spună că au rezolvat problema și au recuperat toate datele din serverele de back-up. Cred că asta e o idee bună de campanie, sau nu.

Malin a scris

@Gabi Miron: Toate firmele de hosting au parte de atacuri constante si sistematice. Unele primeau cu ani in urma amenintari directe de la Anonymous inainte sa fie atacate masiv. Uneori sunt tintiti clienti specifici, alteori firmele in sine.
Cei care sunt vizati de astfel de atacuri pe langa cuvintele frumoase scrise pe siteul de prezentare mai investesc si in hardware si oameni pentru a se asigura ca astfel de lucruri nu se intampla sau impactul lor poate sa fie minimizat la maxim.

Postolachi Dumitru a scris

La MxHost fac backup automat în funcție de pachetul de hosting ales: de exemplu la cel mai ieftin pachet backup-ul e săptămânal și la cel mai scump e zilnic sau chiar de 2 ori pe zi (nu mai știu exact cum stă treaba).

Partea frumoasă la MxHost e faptul că de la un anumit pachet de hosting în sus păstrează mai multe versiuni de backup și dacă te calcă… băieții deștepți, ai de unde să te apuci.

Eu personal am pățit-o să fiu spart și backup-ul cel mai recent era după eveniment. Dar s-a rezolvat cu unul anterior.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter