Dacă vrei vreodată să faci maioneză, ai câteva opțiuni (dar ambele necesită un mixer vertical – eu îl folosesc pe ăsta):
- Varianta „clasică”: un ou crud, 100 ml ulei de floarea soarelui, jumătate de linguriță de muștar dijon, o lingură de zeamă de lămâie și puțină sare. Le pui pe toate în cană, bagi mixerul și vreo 15 secunde mai târziu au distrugătorul de colesterol numit maionzeză.
- Și, evident, ai și varianta de post: pui în cană 50ml lapte de soia, muștar, sare etc, blenduiești și începi să adaugi uleiul în firicel subțire. Are aceeași consistență ca și maioneza clasică, are un gust asemănător și, teoretic, are o idee mai puțin colesterol.
Idei: pe lângă ingredientele de bază, poți adăuga și altele: unul-doi căței de usturoi; ierburi uscate (oregano, cimbru, busuioc, chiar și un mix de ierburi de provence), câteva firicele de șofran (dar foarte puțin, că e foarte aromat), chimen, piper șamd. Nu exagera însă, maximum două-trei condimente sunt arhisuficiente!
Poți încerca și mixuri de ulei: 75% ulei de floarea soarelui, 25% de măsline. Nu exagera însă! Uleiul fără gust trebuie să fie într-o proporție mult mai mare decât celălalt!
Cel mai bine este ca maioneza să stea cel puțin 10-20 minute înainte de a fi consumată, pentru a se întrepătrunde mai bine aromele.
Ți post? De ce?
@Iuliancalin: întortocheate sunt căile domnului…
Pe bune, tu chiar crezi?
@Iuliancalin: pe bune, tu chiar nu?
Crede, nu cerceta!
Amin, frate Andrei!
@Ionuț Staicu: Arsenie Boca, tu!
@Marius: Lăudat fie-i Numele!
Nasa a ajuns pe Marte și chiar mai departe,și n-a dat de El.
@Iuliancalin: Poate că era în vacanță pe Jupiter…
Eu pun ulei de masline si de floarea soarelui in proportie de 50/50. Pun si o lingura de zeama de lamaie, o lingurita de mustar dijon si aia e. Merge cu aripioare prajite de numa’!