Familiile să facă măcar trei copii. Unul dintre ei pentru biserică

Familiile să facă măcar trei copii. Unul dintre ei pentru biserică ©

Chestia asta mi se pare atât de ireală încât cu greu îmi vine să cred că-i pe bune. Să faci un copil pentru o biserică ce-și plimbă preafericitele cururi în mașini luxoase în timp ce mii de oameni mor de foame? Să faci un copil pentru o biserică ce pune afacerile imobiliare mai presus de orice și evacuează oameni în pragul iernii?

[…] ţara nu s-ar prăbuşi dacă toate tinerele familii din România ar avea măcar câte trei copii: unul pentru tata, unul pentru mama şi unul pentru ţară şi biserică

sursa

Hai să tragem linie și să vedem câte face, de fapt, biserica pentru un copil. De când acesta se naște până la vârsta majoratului:

  • Dacă părinții copilului sunt ceva mai credincioși, îi ușurează de niște bani pentru sfânta taină a botezului (taina cred că este „marcă banu’, fraiere”);
  • Dacă copilul este ceva mai… îndrumat înspre asta și ajunge să frecventeze biserica, va plăti lumânările aprinse. Pentru că, toată lumea știe, lumânările au efect doar dacă sunt cumpărate de la biserica în care sunt aprinse. Ba chiar e scris și pe una din tăblițele lui Moise: „să nu aprinzi lumânările ale altor biserici” (este chiar după „să nu ucizi”)
  • Cam atât.

Extindem și la ce face pentru cetățeanul de rând, până acesta moare? Nu, că nu vreau să o lungesc și mai mult, dar să zicem doar că lista nu se lungește prea mult…

Ia ghicește, cam de câte ori s-a dus vreun popă în școli să se intereseze de copiii fără posibilități? De câte ori s-a dus vreun popă să ducă o cutie de lapte praf sau un pachet de scutece pentru nou născuții abandonați în spital?

4 Comentarii

Malin a scris

Poate ca biserica s-a bagat in vreun business dinasta de trafic de organe, trafic de carne vie si nu mai prea are de unde sa obtina marfa proaspata, asa ca intotdeauna e binevenit un copil indezirabil in familie pe care sa-l exploateze biserica nu crezi?
In fond traficul de carne vie si organe e mult mai profitabil decat traficul de droguri si alte alea cu care se mai ocupa unii de prin biserici.

StefanZ a scris

“Unul pentru tata, unul pentru mama, unul pentru țară și biserică și restul pentru alocații.” – citita printr-un comentariu pe facebook, nu mai stiu unde, dar am ras.

PS: Scuze autorului, dar chiar nu mai retin sursa.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter