Chiar nu va fi nevoie să ne bage cineva în cazan!

Chiar nu va fi nevoie să ne bage cineva în cazan! ©

Știi bancul cu românii din iad? Da, ăla în care românii nu aveau nevoie de supraveghere: cum scotea unul o mână, cum îl trăgeau ceilalți în cazan! Ei bine, da, este cât se poate de real. Să explic.

Economul din mine a zis că e rost de o mare lovitură: nu iau un caddy de pe emag, că-i 80 lei, îl iau de pe Ali, că-i doar 4$. Și pentru că prețul e scris pe plic, am presupus că nu mai trece prin vamă. Ei bine, pe lângă faptul că a durat vreo două luni să ajungă, a trecut și prin vamă (am încercat experimentul la vamă, iar vameșa era foarte încântată că nu avea de-a face cu încă un morocănos!)

Cum funcționează vama? Stai la o coadă – într-o încăpere mult prea mică și complet neventilată – cu hârtiuța ce ți-a venit acasă, îți caută doamna de la ghișeu coletul prin magazie, după care te așezi la altă coadă, pentru vămuială. Și în cazul în care te întrebi, fiecare coadă are vreo zece oameni.

Ai putea crede că îți poți lua un prieten, vă puneți amândoi la câte o coadă și terminați mai repede.

DAR NU!§

Boborul sare pe tine, că ce, cum îndrăznești să stai la coadă să pleci mai repede?! Astea sunt REGULILE! Reguli nescrise, să ne fie clar.

Contează că merge treaba mai repede? Că vor pleca mai rapid două persoane dintr-o încăpere supraaglomerată? Nu. Este important să stai la coadă. Să treci prin tot ritualul, să transpiri ca un cal, să simți ce e aia umilință, dureri de picioare și de spate!

6 Comentarii

rfm a scris

@Ionuț Staicu: Am multe comenzi facute pe Ali si iti pot spune ca este absolut random ce ajunge in vama si ce nu. La fel si cu timpul de trimitere. Am produse care ajung in 11-13 zile, iar altele dupa 2-3 luni. In vama va ajuge sigur produse mari/suspecte (gen electronice/continut metalic/mari)

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter