Mâncarea tradițională trebuie să arate bine sau nu?

„Internetul” este extrem de revoltat după ce Gordon Ramsay a îndrăznit să spună despre o mâncare tradițională că arată ca cea din închisoare.

Acum, problema este că sunt mai multe probleme:

  1. Omu’ a fost invitat să spună ce crede despre o poză; nu poți intui foarte mult despre gustul unei mâncări dintr-o simplă imagine…
  2. În poză este ceva de linte. Și ca orice ceva de linte, arată ca o vomă de cal ce a mâncat gândăcei fermentați la cină.
  3. Iar mâncarea asta e servită într-un vas ce inspiră detenție într-un fel sau altul.

Pe de altă parte, din câte am înțeles, este vorba de un dish destul de popular în India, ceea ce înseamnă că ar fi trebuit să aibă măcar o idee despre ce vede, dat fiind statutul lui de bucătar cunoscut.

Deci mâncarea tradițională ar trebui să arate… cum? Tradițional? Să fie reinventată astfel încât să satisfacă retina criticilor de azi? A reacționat bine Ramsay? A fost criticat pe nedrept de restul?

5 Comentarii

Malin a scris

Ma nu stiu ce sa zic, adevarul e ca si eu judec mancarea dupa aspect si mai ales recipient. Eu i-as da dreptate, insa ma tem ca ceea ce a vrut el sa zica n-are nimic de-a face cu felul in care arata mancarea ci exclusiv cu recipientul in care e servita.

Alex a scris

Da’ pui si tu intrebarea aia intr-un mod foarte .. hm, charged. Nu impartial.

Mancarea traditionala e aia pe care o mancau stramosii, punct. Unii o mancau mai decorata, altii nu, depinzand de context. Ca orice alta mancare. Sa te astepti la „mamaliguta de stana” decorata e putin stupid. Sa te astepti ca o supa de pui cu verdeturi de-asupra sa arate vag appealing nu-i chiar strigator la cer.

Mna, mare cicat, a zis G.R. despre o mancare ca arata ca o voma. Iar daca ne uitam, chiar arata ca o voma. Wow, such drama. Si prietena mea considera ca mancarea de spanac arata tot ca o voma. Pentru ca-i tocat si verde. Inainte sa-mi atraga atentia nu as fi zis asta, dar .. hei, e un punct de vedere valid.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter