Știi bancul cu timpul?

Știi bancul cu timpul? ©

Sau cum de azi nu mai sunt Mr. Nice Guy…

Azi m-am supărat. Rău de tot. Atât de rău încât m-am hotărât să nu mai ajut aproape pe nimeni pe messenger for free, deoarece am observat că unii chiar nu știu să-mi respecte timpul. Nu sunt chiar cel mai ocupat om din lume, dar uneori chiar sunt în criză te timp, iar veșnicul „ai și pentru mine 2 secunde” care nu acceptă un răspuns negativ devine chiar enervant.

X: Salut, ai 2 minute să mă ajuți cu o problemă?

Eu: Nu. Am foarte multă treabă și nu am prea mult timp la dispoziție.

X: Hai mane, că durează două minute, e o problemă simplă, o rezolvi imediat :(

Well… Răspunsuri posibile:

Eu: Bine. Zi ce nu merge.

Sau…..

Dacă este o problemă simplă, înseamnă că știi să o rezolvi (altfel nu ai ști că e simplă, nu?). NU am timp. Baftă

Poți sa mă înjuri, poți să mă blestemi, așa va fi de acum înainte. O discuție normală ar avea următorul curs, mai ales că încerci să abordezi pe cineva care nu te cunoaște (adică pe mine):

  1. Salut. Am ID-ul tău din locul X și am o problemă cu următoarea chestie:
  2. începi să înșiri problema ta, după care mă întrebi:
  3. mă poți ajuta, te rog frumos?

Cum nu se procedează:

  1. Îmi dai ADD pe messenger și aștepți să te bag eu în seamă.
  2. Mă întrebi cine sunt, după ce mi-ai dat add :death:
  3. Îmi spui că ai o problemă și mă întrebi dacă te pot ajuta. Desigur, fără a-mi spune și CE problemă ai, deoarece, spre surprinderea multora, ajută mai mult decât pare. Cum ar fi să mă întrebe cineva dacă îl pot ajuta, să-i spun da și să-mi spună că nu îi mai merge Enola Gay-ul… ?

Oricum, în general, ajută foarte mult să pui întrebări la care chiar nu ai răspuns. Nu cum pui background la un div, cum setezi lățimea unui box sau cum centrezi site-ul în pagină. Pentru că le găsești la prima căutare pe google…

6 Comentarii

darky a scris

Cand am nevoie de ceva ajutor si-l cer pe mess, de obicei mi se intampla sa nu mi se raspunda, sau sa raspunda dupa ce-si termina omu’ treaba, si dupa ce afla ca-i cer ajutorul iar nu mai raspunde.
Rar se intampla chiar sa ma ajute complet cineva :p
Cum ai zis si tu la inceput „Mr. Nice Guy”. Asa-s eu in momentul actual (si asa sunt de cand ma stiu). Ajut pe toata lumea si de multe ori chiar ma ofer sa ajut. Naspa ca am cam ajuns pe post de suport tehnic din cauza asta.
Mie-mi pare rau pentru ca de obicei ajut pe multi, si-n schimb nu prea sunt ajutat deloc.

anyway, daca te-am deranjat vreodata (sau te voi deranja:P) spune-mi :)
De obicei intreb ceva, astept raspuns, si atat. Adica nu insist.

@stefan alexandru: mare dreptate ai, unii chiar nu inteleg ce inseamna sa fii ocupat :|

stash a scris

Dar de ce nu folositi e-mailul in loc de mess? Sau blogul? De ce trebuie sa acceptati sa dati ajutor tehnic prin mess? Pierdere de timp. A, daca respectivul plateste, sigur, ca asta inseamna servicii. dar pe gratis? What’a heck? Nu v-au învatat la scoala ca informatiile importante cu care va castigati painea nu se dau pe gratis? :)

v3l0 a scris

Pe masura ce citeam postul tau ma incerca o senzatie de deja-vu.
Eu ajut din placere… si nu ma deranjeaza aia care intreaba, ma deranjeaza aia care intreaba a doua oara acelasi lucru, aia care nu vor sa invete.
E un pusti in cartier care a invatat sa-si puna windowsu’ si sa-si rezolve problemele singur, chestie care ma face oarecum mandru pt ca a furat la greu de la mine… cu complicitatea mea care ii explicam ce si cum.
Am si un nesimtit caruia i-am taiat macaroana… a inteles destul de greu mesajul pt ca nu am fost prea explicit, dar a inteles pana la urma.
Parerea mea este ca pe lumea asta sunt oameni care au voie sa detina un PC si oameni care nu au voie, dar cum nu-s deputat nu pot sa fac o lege din asta :D

daniel a scris

Pe langa aceste lucruri, chiar daca ai avea un status pe messenger de genul: „Lucrez, va rog sa nu deranjati”, trebuie sa intervina cel putin o persoana care sa zice: „Scuze ca te deranjez, dar am o problema si nu stiu ce sa fac”. De obicei cei care pun astfel de intrebari sunt cei care nu vor sa invete acel lucru, vor doar sa le spui acelasi lucru de sute de ori, dar niciodata nu il va retine si te va stresa mereu.
Este foarte adevarat ceea ce a zis Stefan Alexandru, sunt oameni care nu inteleg ceea ce inseamna sa fi ocupat.

gothik12 a scris

Persoanele gen X din discutia postata sunt acel gen de persoane care considera ca li se cuvine totul. Insa cand vine vorba sa faca si ei ceva bine pentru al` de alaturi sau sa dea inapoi pentru „ajutorul” primit…pauza..”Ahm…e cam greu asta…nu pot”.

Si aici apare problema celui bun la ceva…”the best in the domain” (cum ai fi tu, cel care ajuta). In mintea lor esti un robot si unul care oricand rezolva o problema „simpla” in mintea lor (nici macar nu se gandesc inainte sa intrebe, sau nu se chinuie sa o rezolve pana deranjeaza), un fel de robot.

Bafta mai departe si ajuta-i pe cei care merita :) .

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter