Se naționalizează pilonul doi de pensii?

Se naționalizează pilonul doi de pensii? ©

Cu vreo zece ani în urmă s-au făcut mici averi cu semnarea contractelor de pensii private. Era un sistem nou de pensii, bazat pe trei piloni, dintre care unul opțional, care se presupune că-ți va asigura ceva mai mulți bani de medicamente după o anumită vârstă. Eu am „ales” Allianz, dar fără să fi avut un motiv serios – altul decât că „agentul de asigurări” era un prieten.

Zilele trecute, cineva de la NN zice: pilonul doi va fi naționalizat iar contribuabilii vor rămâne cu buza umflată (sau cu pilonul înfipt undeva). Imediat după, apare cineva de la PSD și zice că asta e o minciună. Dar apare cineva la USR și zice că au fost discuții neoficiale în această direcție.

Acum, poate că e doar un zvon nefondat, dar având în vedere că șefu’ PSD iese și declară ceva nu face decât să mă facă să iau în considerare că este pe undeva un sâmbure de adevăr. (Nu, nu în ce spune Dragnea.)

Tu ce crezi? Se va naționaliza pilonul doi? Tu ce firmă ai ales pentru pensii? Ai studiat piața sau ai dat cu banul și ai ales ce s-a nimerit?

3 Comentarii

Silviu a scris

După episodul cu ordonanţa din aceasta iarna ne putem aştepta la orice „peste noapte”.
Acum 10 ani „economia duduia” nişte băieţi şmecheri au considerat că este binevenită o deplasare de fonduri serioase dinspre stat spre zona privată într-un cadru cât mai legal cu putinţă.
În pilonul 2 au intrat doar cei care aveau până în 35 de ani parcă ceea ce însemnă că primele pensii plătite din pilonul 2 vor fi de abia peste cca 30 de ani.
Vorbim de o acumulare de fonduri de multe miliarde de euro puse la dispoziţia unor firme private pentru următorii 30 de ani.
Acum când economia cam tuşeşte după toate majorările salariale prevăzute în viitorul apropiat, cele câteva miliarde de euro strânse deja parcă i-ar prinde bine statului.
Doar simplul fapt că au sarit ca arşi când a apărut acestă discuţie în spatiul public este dovada că exact asta aveau în gând să facă pe furiş.
Sa nu crezi nimic până nu dă PSD-ul o dezminţire.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter