Poate că mergem prea departe cu neutralitatea asta?

De vreo doi ani – poate mai mult, poate mai puțin – a început să fie din ce în ce mai vizibilă mișcarea asta de neutralitate și egalitate a sexelor.

Și, evident, s-a ajuns și la problema exprimării în interfețe. Pentru că, nu-i așa, nu mai poți folosi o exprimare de genul „utilizatorul face X”, deoarece „utilizatoarea Y” se simte exclusă.

Iar eu stau și mă înterb: oare nu se merge uuuun pic prea departe cu corectitudinea asta? Înțeleg, susțin și sunt de acord cu egalitatea dintre oameni, indiferent de ce culoare le are pielea, de ce au între picioare sau de ce le place să aibă între picioare din când în când, dar sunt exprimări ce le folosești și în viața de zi cu zi.

De exemplu, când spui „mă întâlnesc cu niște prieteni”, nu se simte nimeni ofensat că hei, în grupul ăla sunt și femei! Când spui că le place copiilor la grădiniță/școală, nu se simte nimeni ofensat sau exclus că ai omis copilele. Și tot așa.

4 Comentarii

Andrei a scris

Alt Andrei :)).
Referitor la aiuritul care comentază în poză. Female armor e o tâmpenie inventată de filme, la fel ca aia cu coarnele în coiful de viking. Nu au existat fiindcă echipamentele astea erau făcute pentru protecție nu pentru fashion. Mai mult, o armură are rolul de a amortiza şocul, a distribui şocul, nu de al canaliza într-un singur punct pentru a a obține exact un efect opus.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter