BRD, intrăm și noi în secolul XXI?

BRD, intrăm și noi în secolul XXI?

Ultima dată când am avut de-a face cu BRD, internet banking-ul lor funcționa într-un mod foarte bizar: orice beneficiar al vreunei plăți trebuia adăugat manual. Completând un formular. La sediul băncii.

Altfel spus, dacă voiai să faci o plată din confortul casei tale, trebuia să te duci întâi până la sediul BRD să le ceri voie.

Bine, asta se întâmpla prin 2007. Poate 2008? În fine, irelevant.

Ai putea crede că în zece ani lucrurile s-au schimbat. Că au și ei un token – sau măcar o aplicație de mobil – care îți permite să te autentifici, într-un mod sigur, la sistemul lor și să faci operațiunile de care ai nevoie.

Ei bine nu! În Anul Domnului 2017, lucrurile stau fix la fel: ia hârtia asta și plimb-o puțin.

WTF BRD, WTF?!

15 Comentarii

Adrian a scris

Pe langa asta, daca uiti parola trebuie sa mergi la ei iar istoricul tranzactiilor este limitat la 365 de zile. De ce te-a interesa tranzactii mai vechi, nu? La ING am istoric din 2008, de cand am deschis contul. P.S. La BRD Finance (tot de-ai lor) nu poti plati o rata prin transfer bancar, really?!

Alex a scris

Eu am BRD. Si web si applicatia. Pe Web nu umblu ptr ca aplicatia functioneaza

1. pot sa trimit banii cui vreau eu si cand vreau eu. Nu trebuie sa fac nici o vizita nicaieri. Stiu ca in trecut asa era ( ~ 2009 ) dar de 2 ani de zile de cand am ajuns la ei, nu mai este cazul.

2. Actualizarea functioneaza aproape instant cate odata. Dar de cele mai multe ori cam in 10-15 minute. Cazurile exceptionale sunt in weekend cand nu lucreaza maimuta care da refresh si dureaza cam cateva ore.

3. Ptr Web folosesc token generat de catre aplicatia web. Si chiar functioneaza :)

4. Problemele apar cand trebuie sa fac vizite la ghiseu, gen schimbat telefonul si aplicatia a fost reinstalata : prin telefon se activeaza modul limitat. Vizita la ghiseu si se deblocheaza toate functionalitatile aplicatiei. Dureaza 2 zile si 3 vizite, dar merge pana la urma.

Alex a scris

@Iuliancalin: Ptr online banking ( deci versiunea web ) am optat ptr token generat de catre aplicatia de mobil. Ca nu am vrut sa mai am inca un token fizic :)

Also, din ce am inteles de la cei de la BRD, daca folosesc auth cu token nu am limitarile alea ciudate la cine pot sa trimit banii. Daca folosesc auth cu user / pass pot sa trimit bani numai catre conturile declarate. Anyway, cam asta am inteles eu acu ~ 2 ani.

Adrian a scris

Am primit raspuns acum ceva timp la intrebarea cum pastrez un istoric mai vechi de 1 an: „Salut Adrian,

In general, bancile nu ofera acces online la tot istoricul, ci doar la cele mai recente informatii (in cazul discutat 365 zile) deoarece interogarea datelor pe durate de timp foarte mari sunt consumatoare de resurse si pot duce la functionarea ingreunata a aplicatiei. Istoricul complet este salvat in sistemele bancii si disponibil clientului, la cerere, conform legislatiei in vigoare. Din acest motiv operatorii nostri te-au indrumat catre unitatea BRD pentru obtinerea unui istoric mai vechi.

Precizam ca ai posibilitatea de a salva si/sau printa extrasele de cont transmise prin MyBRD Net, astfel incat sa-ti creezi in timp un istoric al tranzactiilor din cont, pe o perioada mai lunga.

Iti multumim pentru intelegere,
Echipa BRD”

Postolachi Dumitru a scris

@Adrian: La BT trebuie să-ți schimbi factura o dată la 3 luni ca măsură de securitate dar nu trebuie să vizitezi nici o agenție BT, iar dacă ți-ai uitat cumva parola o poți recupera/schimba din fața calculatorului fără să te deplasezi sau fără să dai vreun telefon.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter