Încerc ceva nou: blogul DevForum

Încerc ceva nou: blogul DevForum

Mi-ar plăcea foarte mult ca DevForum să devină locul în care se strâng programatorii români, indiferent de nivelul lor și de limbajul adoptat.

Până acum ne-am strâns 1500 membri, dar dintre aceștia, majoritatea sunt foarte timizi. :)

Și mă gândeam la o chestie: cum ar fi să facem un blog pentru utilizatori? Interes s-a manifestat de câteva ori din partea unor utilizatori. Materiale ar trebui să fie suficiente. Să vedem și dacă entuziasmul se păstrează. Și fix asta am făcut!

Scrie pe blogul DevForum!

4 Comentarii

Gigel Anonimu' a scris

Nu stiam despre devforum, imi place foarte mult idea de a avea un hub al programatorilor romani si-ar fi foarte misto sa fie mai populat de oameni mai putin „modesti”.
Cateva impresii daca nu te superi:
1)Nu stiu ce cms folosesti dar eu unul as prefera ceva clasic, cu cat mai multa informatie text vizibila din prima. Parca-i prea multa informatie imprastiata pe toata pagina. Uite o comunitate similara (sunt un membru activ acolo) care mi se pare foarte „citibila”.

2)Categorii ale categoriilor – limbajele intr-un loc, offtopic-urile intr-altul, design in altul, etc. As lucra un pic si la categorii sa le fac mai clare – spre exemplu cateva subforumuri ptr. limbaje „pure” – JS, PHP, etc ar fi utile.

Si o ultima chestie – de ce sa limitezi comunitatea doar la Romania? Ar fi misto ca thread-urile cu subiect „international” (programare,design, etc) sa fie scrise in principal in engleza si astea mai locale (gen offtopics) in romana. Asa pot contribui si useri din afara tarii – lucru care ar ajuta mult la content, feedback si vizitatori. Eu unul spre exemplu as fi mai mult decat bucuros sa scriu niste tutoriale despre JS, Phaser sau Photoshop dar in nici un caz in romana pentru ca habar n-am de terminologia echivalenta din engleza. Ar putea fi un fel de StackOverflow mai micutz cu accente mioritice. :)

In fine, take with a pinch of salt, dar cam asta-i impresia mea.

Ionuț Staicu a scris

@Gigel Anonimu’: Material în limba engleză este mult; încă o comunitate în limba engleză nu știu cât de potrivită este, mai ales când ar trebui să mă „bat” cu forumurii ca sitepoint, de sute de ori mai mari (din toate punctele de vedere).

Forumul este Discourse și mi se pare un plus peste soluțiile clasice (vbulletin & co). Este un pic ciudățel la început, dar dacă îl răsfoiești un pic s-ar putea să-ți placă :)

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter