De ce traficul în Constanța e atât de relaxat?

Vorbeam cu nevasta acum o săptămână despre cât de bine e în Constanța: noi nu avem probleme cu traficul, nu stăm cu orele la semafor, chestii d’astea. Bine, se prea poate ca motivul principal este că eu lucrez în sufragerie, ea merge vreo cinci minute pe jos până la școală…

De câteva zile, ies și mai de dimineață la plimbarea de… dimineață. Știi ce e pe stradă? Băi frate, e haos! Claxoane, înjurături, nervi, pietoni iritați șamd.

Iar asta din cauză că părinții nu concep ca ai lor copii să meargă un pic pe jos.

700m de mașini așteptânde, cu oameni dornici de educație în ele!

dar vai, Ionuț, dar ce propui, să meargă părinții pe jos?

Exact asta propun! Dimineața este – probabil – singurul moment al zilei în care poți interacționa necondiționat cu progenitura ta!

Tu vei veni acasă la 5, copilul va fi plictisit/obosit după opționale, teme și afterschool; tu probabil o vei arde pe facebook, copilul pe snapchat (sau ce naiba o fi la modă). Pe scurt, tu și copilul tău vă transformați în niște colegi de apartament; având un raport de putere inegal, evident. Doar tu l-ai făcut, nu?

5 Comentarii

Bilen a scris

Sunt de acord dar tot tu erai suparat intr-o postare mai veche ca emag nu are decat 10 locuri de parcare. Magazinele din centrul orasului nu trebuie sa aiba parcari pentru ca in centru nu ar trebui sa se intre cu masina. Sau daca chiar vrei sa intri taxa de parcare ar trebui sa fie usturatoare pentru ca data viitoare sa mergi cu transportul in comun.

Ionuț Staicu a scris

@Bilen: nu înțeleg comparația emag vs școală:

– La emag se duc clienți din toate colțurile orașului, nu doar din jurul școlii;
– La emag poți cumpăra produse voluminoase. Nu cred că se compară cumpărarea unui frigider, de exemplu; nu e ca și cum poți spune „hei, uite, o să iau frigiderul ăsta în cârcă să văd ce mai face, cum se simte etc”…
– Emag nu este în centru, indiferent de ce punct de referință ai folosi.

Bilen a scris

@Ionuț Staicu: are legatura pentru ca discutam despre cum oamenii trebuie sa lase masinile deoparte si sa inteleaga ca nu e fiabil ca absolut tot poporul sa mearga in oras, unde are treaba cu masina, credeam ca asta e ideea de baza a acestei postari.

Lucrurile voluminoase se comanda acasa, imi place sa cred ca s-au terminat vremurile cand se lega portbagajul intredeschis cu o funie sa nu cada masina de spalat din dacie.

E-mag e in oras. Nu centru, e in oras. M-am exprimat eu gresit.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter