Dragă CFR

Dragă CFR ©

Anul trecut ziceam că vinzi bilete fără loc. Dă-mi voie să vin cu o mică adăugire: ești stupid. Nu tu, ca firmă, ci angajații tăi comuniști, dornici să mai ciupească o atenție de la călători.

Ieri, 1 iunie, trenul R-8383 Constanța-Mangalia avea două vagoane. Nu știu dacă în alte zile are mai multe, dar ieri avea două. Primul vagon? Plin. Și când spun plin, nu mă refer că erau toate scaunele ocupate ci stăteau oamenii în picioare, astfel încât, pentru o clipă, simțeam că suntem și noi ca japonejii….

În fine, nu critic aglomerația în sine, că e normal: oamenii vor să ajungă tot timpul dintr-un loc în altul; de aia sunt aglomerate autobuzele, de aia sunt aglomerate microbuzele. Problema e alta.

Am zis mai sus, trenul avea două vagoane. Al doilea vagon era încuiat și, implicit, gol.

Tovarășul naș – pe care, după stația Tuzla, l-am văzut cum mândru primea 2 lei de la un călător – a decis că nu este destul de aglomerat pentru a descuia vagonul.

În final i s-a făcut milă Măriei sale și l-a descuiat (vagonul umplându-se rapid, pentru că dinamica fluidelor se aplică și oamenilor), dar problema rămâne: în mintea angajatului CFR e absolut normal ca trenul să tragă după el un vagon… gol.

În altă ordine de idei, este fascinantă atacția oamenilor pentru cozi. Erau vreo 50 de oameni la casa de bilete. La automat? Zero. În 30 secunde aveam biletul.

14 Comentarii

Ionuț Staicu a scris

@Marius: parcă ai fi nevastă-mea :w00t: Prin urmare, îți zic și ție ce i-am zis și ei: contează și călătoria, nu doar destinația.

Apoi, nu știu dacă era neapărat mai bine: tot o oră ar fi luat să ajung, n-aș fi avut loc la picioare și ar fi costat de câteva ori mai mult :)

Ionuț Staicu a scris

@Malin: Nu există alternativă la tren când vine vorba de transport în comun. E cea mai bună combinație între preț-viteză-confort. De exemplu, spre Costinești, unde am fost ieri, costă 4lei, durează ~45 minute, am loc berechet la picioare. Cu microbuzul durează tot atât, costă ~15 lei și nu am loc la picioare.

Plus că nu se pune problema unui drum prost (cu gropi), șofer nervos, opriri din metru în metru șamd :)

Gigel Anonimu' a scris

Si-n plus e o oarecare stare de spirit pe care o ai in tren – meditativa sau ceva de genul. Poti sa fumezi o tigara pe blat intre vagoane, sa-ti scoti mana pe fereastra si sa eviti stalpii, poti sa dormi ghemuit pe bancheta in timp ce esti leganat ca un copchil.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter