Niște mituri despre „Fii propriul șef!”

Niște mituri despre „Fii propriul șef!” ©

Sunt freelancer de ceva timp – mâine-poimâine se fac zece ani de când trăiesc doar în acest fel – deci mă amuz un pic când văd materiale ca cel de jos: poți lucra de oriunde, ești propriul șef și alte minuni de genul.

Filmul e o prezentare la o afacere ce-ți permite să cumperi de la chinezi și să vinzi pe amazon, la un preț de zece ori mai mare. Poate că merge, poate că nu, nu judecăm.

Asta cu „propriul șef” e ușor de demontat: îți poți filtra angajatorii, că poți cerne un pic munca efectivă, da. Dar tot vei avea pe cineva în fața căruia va trebui să dai explicații. Ah, nu va mai fi managerul/patronul ci va fi clientul. Care clientul va fi, de fapt, șeful tău. Și în loc să ai un șef pentru 2-3-5 ani, vei avea un șef/lună (sau un șef/săptămână). Plus că trebuie să faci (și) treaba în locul acelui șef pe care încerci să-l eviți: promovare, PR, taxe șamd.

Partea a doua, cea cu lucratul de oriunde, este cea mai amuzantă:

  1. Lucrezi la plajă? Serios, la plajă? Dintre toate locurile posibile, consideri că un loc cu soare puternic este potrivit pentru a sta cu laptopul în brațe? Cu laptopul cu ecran glossy? Serios-serios?
  2. Lucrul pe laptop este cea mai mare pedeapsă ce o poți da sistemului tău osos și muscular: gâtul va sta tot timpul într-o poziție incomodă (te uiți în jos) iar mâinile sunt înghesuite pe o tastatură ce te îmbie cu un minunat RSI. Mai devreme sau mai târziu vei plăti prețul. Cu vârf și îndesat!
  3. Oricine a lucrat pentru el știe că programul de muncă nu înseamnă 2h/zi. Sau 4h/săptămână. Înseamnă – cel puțin la început – 25h/zi, 8zile/săptămână.

Despre libere și concedii o să scriu altă dată. Când voi fi mai liber! :D

8 Comentarii

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter