How to lose $8k worth of bitcoin in 15 minutes

How to lose $8k worth of bitcoin in 15 minutes ©

De fiecare dată când aud cât de mișto e o monedă descentralizată și independentă mă bufnește un pic râsul.

Uite un articol tare interesant despre cum poți pierde rapid banii.

Și, spre deosebire de banii reali, ținuți într-o bancă reală, BTC odată plecați sunt plecați.

Poate că moneda virtuală să fie un lucru bun, dar parcă nu prea. Nu încă.

Și înainte să spui că tu ești în siguranță, că ție nu ți se poate întâmpla, vezi mai jos cât de ușor dau firmele datele tale.

Metoda „Accidentul” în acțiune

10 Comentarii

Gigel Anonimu' a scris

De fapt articolul descrie doar gaurile din securitatea infrastructurii din jurul BTC (sau ethereum). Acelasi lucru s-a intamplat de foarte multe ori si cu bancile traditionale.
Nu stiu prea multe despre cum functioneaza BTC in raport cu „currency”-ul traditional dar (ca si next guy) mi se pare foarte misto ideea de a avea o moneda digitala descentralizata.

Cat despre securitatea digitala, social engineering techniques si cat de nepregatiti sunt extrem de multi oameni/companii in fata unui atac adevarat….it is known (vb. Dothraki-lor).
Fun fact (cred ca stii) – lui Kevin Mitnick i-a fost refuzat accesul la telefon cand era la inchisoare de teama ca ar putea lansa rachete nucleare fluierand in receptor sau ceva de genul. Am vazut asta intr-un documentar mai demult…ce documentare/filme legate de IT/hacking mai recomanzi?

Paul a scris

@Ionuț Staicu: In bancile traditionale ai o sansa sa recuperezi pierderea pentru ca exista un sistem pus la punct in privinta asta, nu ca banii traditionali sunt mai siguri. Nu vad niciun motiv pentru care un sistem de verificare si prevenire a fraudelor nu ar putea fi construit in jurul monedelor descentralizate.

Paul a scris

@Ionuț Staicu: Nu neaparat. Momentan, din cate stiu, Bitcoin are incredere ca tranzactiile sunt legitime si nu sunt metode de a invalida tranzactiile. Nu vad de ce in acest „web of trust” (intreg ecosistemul) nu ar putea fi integrata o metoda prin care cineva poate spune ca nu el a fost autorul tranzactiei.

Paul a scris

@Paul: Scuze de dublu post (un buton de edit? :D). Aparent arhitectura Bitcoin a fost facuta cu gandul ca tranzactiile vor fi intotdeauna legitime (http://www.ranum.com/security/computer_security/editorials/dumb/). Cu toate acestea, ce am spus in raspunsul anterior ramane valabil: nu vad de ce nu s-ar putea face un sistem distribuit in care cineva sa poata spuna ca a fost victima unui atac si, daca are increderea a 50%+1 din retea, tranzactia sa fie fie „distrusa”, fie sa se creeze o alta tranzactie care o anuleaza pe prima.

Paul a scris

@Ionuț Staicu: To be decided :D. Sunt de acord ca ecosistemul nu e pregatit pentru fraude. Pe de alta parte, are ceva avantaje fata de metodele traditionale si cred ca ar putea avea ceva protectie impotriva fraudelor (nu stiu si cum, doar ca nu vad de ce ar fi imposibil).

O problema ar fi ca sistemul in sine e destul de sigur. Problema fraudelor apare la end users.

Paul a scris

@Ionuț Staicu: E discutabil cat de mult se pierde in cazul fraudelor, si chiar daca s-ar pierde, ramai anonim 99% din timp (asta presupunand ca nu esti fraudat zilnic, caz in care e o problema undeva). Ai ceva avantaje la scara economica – destul de greu de falsificat, e deflationist (asta e discutabil daca e de bine sau de rau – as zice ca nu prea stim). Alte probleme pe care le rezolva e ca nu e localizat (mutatul de bani intre banci, mai ales international, nu e tocmai ieftin) si nici controlat de un guvern (ceea ce inseamna ca nu e influentat de probleme politice).

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter